Voorbeschouwing RBC - Zundert

14-03-2014

 

Roosendaal, 13 maart 2014. De komende wedstrijd is Zundert te gast in het Herstaco Stadion. Zundert, dat vorig seizoen uit de 3e klasse degradeerde, is inmiddels goed op weg om het verloren gegane terrein te herwinnen. Het pakte de tweede periodetitel en is daardoor verzekerd van een plaats in de nacompetitie.

In BN De Stem stond afgelopen maandag dat voor RBC, na de nederlaag van afgelopen zondag tegen Viola, het seizoen voorbij is. "Dan zie je weer dat je voorzichtig moet zijn met je uitspraken, want er miste iets achter deze zin. Het seizoen is voorbij wat betreft het spelen om de prijzen", aldus trainer-coach Erwin van der Woerdt. Hij vervolgt: "Er zijn nog zeven wedstrijden te gaan, maar het gat naar plaats 4 is na het verlies tegen Viola negen punten geworden. En natuurlijk is dat gat nog te overbruggen, maar we moeten ook zo reëel zijn, dat we dit seizoen niet hebben gebracht wat we wilden. Als je na 19 wedstrijden er maar zeven hebt gewonnen, vijf keer gelijk hebt gespeeld en ook zeven keer hebt verloren, dan sta je dus op de positie waar je hoort te staan. Ook tegen Viola waren de naweeën van de rode kaarten tegen Wernhout voelbaar. We hebben heel de wedstrijd niks gecreëerd, zijn geen moment voetballend in de wedstrijd geweest, moeten heel hard werken om een goal te maken en krijgen er weer twee heel simpel tegen. En dan heerst er grote teleurstelling, want de bepaalde doelstelling na de winterstop - minimaal vierde worden - is ineens heel ver weg."

Toch kan RBC de rest van het seizoen 'niet achterover gaan hangen'. Van der Woerdt: "Er komen nog belangrijke wedstrijden aan, waarbij we alles op alles moeten zetten om nog wat van het seizoen te maken. En dat zijn niet de makkelijkste potjes, met Zundert en Chaam als nummer 3 en 5, Barça dat gelijk staat in aantal punten, Bavel dat speelt voor het kampioenschap, WDS '19 waar we het elke keer lastig mee hebben en Sprundel en SAB die tegen degradatie strijden. Kortom we moeten nog aan de bak!"

Net zoals de vorige twee wedstrijden mist trainer-coach Van der Woerdt een aantal spelers: "Zondag wordt het wederom een echte puzzel, waarbij het mooi zou zijn als die puzzelstukjes in elkaar gaan vallen. Alleen ontbreken er wel enkele stukken. Anouar el Khassim, Nick Smit en Glenn van Meer zijn geschorst, waarbij de laatste ook nog geblesseerd is aan zijn knie. Hij krijgt 21 maart een MRI om te bepalen of er schade in het gewricht zit. We moeten het doen met de mensen die we wel hebben. Zij zullen moeten laten zien dat ze voor ons RBC willen strijden!" RBC heeft tegen Zundert zeker nog iets goed te maken. In Zundert ging oranje wit met maar liefst 4-0 ten onder.

Naast RBC - Zundert staan de volgende wedstrijden op het programma:

Viola - Chaam
Wernhout - Barça
Gloria UC - Bavel
SAB - Schijf
Sprundel - VVR
WDS '19 - ADVENDO