RBC onderuit in Alphen

09-03-2014

Alphen, 9 maart 2014. Ook in de tweede wedstrijd van de derde periode is RBC tegen een nederlaag aangelopen. In Alphen ging oranje wit met 2-1 onderuit tegen Viola. RBC was de gehele wedstrijd niet in staat Viola haar wil op te leggen, terwijl dat eigenlijk wel had gemoeten. RBC had namelijk een overwinning nodig om nog serieus mee te kunnen doen in de strijd om de derde periode.

Ondanks dat RBC bijna geen enkele kans wist te creëren, nam het na ruim een half uur wel de leiding. En wel met een hele schitterende goal van Ivo Vergouwen. Hij kwam op z'n Arjen Robben's van buiten naar binnen en krulde de bal in de verste hoek achter de Viola-keeper. Lang kon RBC niet van de voorsprong genieten, want vlak voor rust kwam Viola verdiend op 1-1.

De tweede helft gaf hetzelfde spelbeeld: een onmachtig RBC dat niet in staat was gevaar te stichten voor het doel van Viola. Lang leek het er echter op dat RBC nog met een gelijkspel weg zou komen, maar zes minuten voor het eindsignaal voltrok Viola uiteindelijk toch het vonnis: 2-1. Hoewel er nog 21 punten te verdelen zijn, wordt het behalen van de nacompetitie nu een zeer lastige opgave aldus trainer-coach Van der Woerdt: "We hebben vandaag onze laatste kans laten liggen om nog iets van een prijs te pakken. Bij Viola konden we gewoon niet beter en wisten niets af te dwingen.

Door de nederlaag blijft RBC zesde. Aanstaande zondag komt Zundert op bezoek in het Herstaco Stadion. Zij speelden vandaag 1-1 gelijk bij ADVENDO en staan op de derde plaats.

Ivo Vergouwen heeft zojuist RBC op voorsprong gezet (foto: Supportersvereniging RBC)