Glaucio Ventura Tiago naar RBC

19-06-2023

ROOSENDAAL - De 21-jarige Glaucio Ventura Tiago van de Rotterdamse zaterdag derdeklasser SV Charlois speelt volgend seizoen voor RBC.

Vorig seizoen werd hij met Almere City O21 nog landskampioen door in de finale met 0-1 bij Feyenoord O21 te winnen. "Ja, bij Almere City was het echt top. Daar was het goed werken, een prima omgeving met goede voorzieningen. Ik ben daar gestart in de O18," aldus Ventura Tiago. Voor Almere City speelde hij bij Alexandria'66 en Oranje Wit: "Met Oranje Wit heb ik ooit al eens in het stadion tegen een jeugdteam van RBC gespeeld. Natuurlijk ken ik RBC als de club die ooit in de Eredivisie speelde. Daarnaast spreekt het huidige plan van de club me erg aan. RBC heeft ambities en die heb ik zelf ook." Ventura Tiago begon ooit bij SV Blerick.

"Glaucio is op meerdere posities inzetbaar in de verdediging en als verdedigende middenvelder. Het is een jonge getalenteerde speler die nog volop in ontwikkeling is en voor dergelijke spelers is er zeker ook een plaats in ons project", aldus bestuurslid voetbaltechnische zaken Jean-Paul Nuijten.