RBC versterkt zich met Vincent van Hoof

19-06-2023

ROOSENDAAL - RBC is er in geslaagd een waardige opvolger te vinden voor Karim Didi. De 28-jarige Vincent van Hoof, centrale verdediger van TSC, komt RBC versterken. Gisteren promoveerde hij nog met de Oosterhouters naar de Eerste Klasse na winst op het Gelderse Union in de finale van de nacompetitie.

Van Hoof speelde dit seizoen eindelijk weer in zijn geboortestad. Op 11-jarige leeftijd vertrok hij van SCO/TOFS naar Willem II waar hij negen jaar in de  jeugdopleiding (later gecombineerd met RKC Waalwijk) zou spelen. Tussendoor speelde hij nog in de Verenigde Staten voor Texas Dutch Lions waar Robert Maaskant trainer was. In 2015 kwam hij onder contract bij RKC Waalwijk en debuteerde op 30 november in de Eerste Divisie tegen FC Oss. Een jaar later vertrok hij naar het Belgische Hoogstraten VV. Daarna keerde hij terug naar Nederland en speelde twee seizoenen voor OJC Rosmalen in de Derde Divisie en drie jaar in de Hoofdklasse bij Achilles Veen.

Bestuurslid Jean-Paul Nuijten is erg blij met de komst van Van Hoof: "Vincent is een sterke linker centrale verdediger, die al behoorlijk ervaren is. Ik ken hem uit de tijd van Hoogstraten en de reacties van collega spelers over hem zijn allemaal zeer positief. Ik ben er van overtuigd dat Vincent een grote meerwaarde aan ons team zal toevoegen."