Onverwacht vertrek Karim Didi

07-06-2023

ROOSENDAAL - Karim Didi gaat RBC verlaten. Dat is een forse tegenvaller voor de technische staf. Didi blijkt zijn trainerschap bij KVC Westerlo toch niet te kunnen combineren met het spelen voor RBC.

Didi wordt komend seizoen trainer van de vrouwenploeg van KVC Westerlo dat in Eerste Nationale speelt. Van hem wordt verwacht dat hij het vrouwenteam naar de Super League zal brengen. KVC Westerlo speelt op zaterdag en omdat RBC, door de gecombineerde indeling van zaterdag- en zondagverenigingen in de Eerste Klasse, komend seizoen ook regelmatig op zaterdag gaat spelen, heeft Didi de keuze gemaakt om zijn contract met RBC te laten ontbinden en te kiezen voor zijn trainerscarrière.

Bestuurslid voetbaltechnische zaken Jean-Paul Nuijten is behoorlijk teleurgesteld in het vertrek van de RBC-aanvoerder, zeker gezien het tijdstip waarop dit gebeurt, maar heeft begrip voor zijn situatie. "Karim heeft anderhalf jaar alles voor RBC gegeven en hiervoor zijn wij hem zeer dankbaar. We willen hem de kans, om zich als trainer verder te ontwikkelen, niet onthouden. Zijn vertrek komt hard aan, maar we gaan er alles aan doen om een adequate vervanger in huis te halen, ook als is de transferdeadline in zicht", aldus Nuijten.

Als geboren Kalsdonker begon Didi als kleine jongen uiteraard op De Luiten en speelde t/m de C1 bij RBC. Twee seizoenen geleden kwam Didi na de winterstop van Excelsior Essen naar RBC en keerde daarmee terug naar zijn roots. Dit seizoen speelde de Koning van Kalsdonk 23 officiële wedstrijden voor RBC en scoorde 5 goals.