RBC sluit competitie en stadsderby tegen Roosendaal met brilstand af

21-05-2023
Emile Linkers stuit op Roy de Weert. De stand blijft 0-0 (Foto: Arthur Verbraak).

ROOSENDAAL - RBC is vanmiddag niet verder gekomen dan een 0-0 gelijkspel tegen stadgenoot Roosendaal. De ploeg van hoofdtrainer Ruud Pennings was al enige tijd kampioen, waardoor de spanning er al flink af was. Roosendaal had nog wel wat te winnen, want zij stonden op pole position voor de derde periodetitel. Die kwam er echter niet, VFC en Cluzona gaan samen met Antibarbari de nacompetitie in voor een plekje in de Eerste Klasse voor komend seizoen. RBC is daar natuurlijk al van verzekerd.

Zowel in de eerste- als tweede helft gebeurde er weinig. RBC was in de eerste helft gevaarlijk met een afstandschot van Jay-Jay Meierdres die voor moeilijkheden zorgde bij doelman Roy de Weert. De zwabber kon alleen tot corner verwerkt worden door de goalie die komend seizoen voor RBC actief is. Een ingooi van Assim Said leidde bijna tot een goal vlak voor rust. De befaamde ingooien wisten dit seizoen al minimaal drie maal het net te vinden. Ook nu was het bijna raak, toen Tom de Bonte doorkopte, evenals Meierdres waarna de bal bij Karim Didi terecht kwam. Hij zag zijn intikker van de lijn worden gehaald door De Weert. 

In de rust wisselde Pennings veel. Zo kwamen Emile Linkers, Zé Lucas en Mitchell Schilperoord in het veld. RBC was direct gevaarlijk met een vrije trap van Didi, maar die ketste af op de lat. Vlak voor tijd was er toch nog wat opwinding in het duel. Zé Lucas was in een tegenaanval na een schot van Roosendaal dat gepakt werd door doelman Matthias Deleij dichtbij, maar ook De Weert hield zijn doel schoon. Daarna waren de bezoekers weer dicht bij een goal. Een aanvaller kwam vrij voor Deleij, maar door ingrijpen van de ingevallen Nezar Berdai werd erger voorkomen. Klik hier voor een samenvatting van de wedstrijd en hier voor een nabeschouwing met de afscheid nemende trainer Ruud Pennings.

Gescoord werd er echter niet deze middag, waardoor voor beide clubs het seizoen erop zit. RBC promoveert naar de eerste klasse, Roosendaal blijft tweedeklasser. Onderin was het in de Zondag Tweede Klasse C nog wel spannend. Rood-Wit W en Coal degraderen naar de Derde Klasse en Virtus speelt nacompetitie om erin te blijven. Dat lot is ook bezegeld voor SC Gastel. Zij stonden samen met JEKA en Victoria'03 op gelijke hoogte voorafgaand aan de duels vanmiddag, waar oud RBC-trainer Danny Mathijssen de minste papieren had om erin te blijven. Door winst van Victoria'03 (8-1) en JEKA (2-0) blijven zij in de Tweede Klasse, waar de club uit Oud Gastel (3-1 verlies tegen Antibarbari) moet proberen om het vege lijf te redden.

RBC - Roosendaal 0-0 (0-0)

Opstelling RBC: Matthias Deleij; Assim Said (Mitchell Schilperoord), Perry Bierkens, Anass el Gamali, Jordi Ewanena (Nezar Berdai); Karim Didi, Rhomar Boudzra (Zé Lucas), Marwin Reuvers; Jay-Jay Meierdres, Tom de Bonte (Emile Linkers), Randy Elst (Anwar Tarfit) 

Aantal toeschouwers: 754

Scheidsrechter: M.R.H. Sewpersad