Afsluiting met stadsderby tegen Roosendaal

16-05-2023

ROOSENDAAL - RBC gaat de competitie afsluiten met een stadsderby tegen Roosendaal. Wedstrijdtickets zijn vanaf vandaag al online te koop via deze link.

Voor stadgenoot Roosendaal is de wedstrijd van groot belang. De Kaaimannen maken een goede kans om de derde periodetitel binnen te slepen en daardoor deelname aan de nacompetitie voor promotie naar de Eerste Klasse af te dwingen. Roosendaal (+3) en VFC (+2) hebben allebei 12 punten, SC Gastel 11 en Beek Vooruit 9. VFC gaat op bezoek bij Cluzona, in een wedstrijd waar ook de derde plaats in de algehele stand op het spel staat. Die pl;oeg neemt namelijk de eerste periodetitel van RBC over. SC Gastel, dat ook nog strijd tegen degradatie, gaat op bezoek bij Antibarbari en Beek Vooruit speelt thuis tegen Coal.

Voor RBC telt maar één ding. En dat is als kampioen tot het eind haar sportieve plicht vervullen. En bovendien willen de oranjehemden zich in deze stadsderby uiteraard van haar beste kant laten zien. Daarnaast is het de allerlaatste wedstrijd van Ruud Pennings als trainer-coach en de spelers willen hem graag drie punten als afscheidscadeau geven.

De opvolger van Pennings, Mark Klippel, is er ook. Die zit namelijk op de bank bij Roosendaal. En ook Roy de Weert, de doelman van Roosendaal, sluit volgend seizoen aan bij de selectie van RBC.

In de heenwedstrijd won RBC de stadsderby. De ploeg van Pennings was met 1-3 te sterk voor de gastheren, die het duel met negen man eindigden. Voor RBC waren Imran Echambit, Karim Didi en Jay-Jay Meierdres trefzeker.

Vorig seizoen won RBC in het Atik Stadion voor ruim 900 toeschouwers met 2-0. De oranjehemden hadden in de wedstrijd, die vanwege de lange rij voor de kassa's tien minuten later begon, wel veel moeite met de zeer verdedigend spelende stadgenoot. Halverwege de tweede helft nam RBC de leiding en in de absolute slotfase werd het nog 2-0.

De wedstrijd staat zondag onder leiding van scheidsrechter Mark Sewpersad uit Tilburg.

In de rust van de wedstrijd worden er weer aantal 'Helden van RBC' doeken onthuld en na afloop zal er afscheid worden genomen van de vertrekkende spelers. Daarna is er een feestelijke afsluiting van het seizoen in het supporterscafé met optredens van Leroy Krielen, Johan Heeren en Sam Vanvelthoven. Alle reden dus om zondag een bezoek te brengen aan de stadsderby tussen RBC en Roosendaal.

De prijs van een wedstrijdticket bedraagt € 5 en € 2,50 voor 65 plussers. Jeugd t/m 17 jaar hebben op vertoon van hun ID gratis toegang. Uiteraard hebben RBC SeizoenClubCard houders ook gratis toegang. Tot zondag, tot ziens bij RBC!