RBC voor laatste uitwedstrijd naar Rotterdam

12-05-2023

ROOSENDAAL - Zondag gaat RBC voor haar laatste uitwedstrijd naar Rotterdam Zuid. Daar waar Feyenoord gaat proberen de landstitel binnen te slepen, speelt RBC eerst tegen Coal.

In tegenstelling tot Feyenoord zit Coal in grote problemen. De Rotterdammers staan op de elfde plaats, wat rechtstreekse degradatie inhoudt. Om eventueel nog de nacompetitie te bereiken, moet Coal Virtus zien te achterhalen. De ploeg uit Zevenbergen heeft echter drie punten meer. Virtus speelt tegen Antibarbari, die in ieder geval de tweede plek willen behouden om een gunstige uitgangspositie in de promotiewedstrijden te verkrijgen.

RBC is al kampioen en kan de competitie rustig uitspelen. De oranjehemden hebben zich echter opgelegd hun sportieve plicht te vervullen en willen ook na het behalen van het kampioenschap alle wedstrijden winnen. Met uitzondering van de afwezige Imran Echambit heeft trainer-coach Ruud Pennings zijn gehele selectie tot zijn beschikking, iedereen is fit.

In de heenwedstrijd waren de Roosendalers met 2-1 te sterk voor Coal. RBC nam door goals van Tom de Bonte en Imran Echambit een 2-0 voorsprong. Vijf minuten voor tijd scoorde Anel Kahrovic de aansluitingstreffer, maar te laat voor Coal om nog langszij te komen.

De aftrap aan de Oldegaarde is zondag om 14:30 uur. Scheidsrechter is Soerish Ramcharan uit Den Haag.