RBC op zaterdagavond naar Vlaardingen

20-04-2023

ROOSENDAAL - RBC speelt zaterdagavond in Vlaardingen tegen VFC. De aftrap is om 20:00 uur.

Een week geleden nog was het de verwachting dat RBC in het duel tegen VFC mogelijk de titel zou kunnen gaan grijpen. Door de overwinning van RBC op Virtus en de onverwachte nederlaag van Antibarbari bij JEKA verschijnen de oranjehemden echter nu al als kampioenen aan de aftrap in Vlaardingen.

VFC deed afgelopen zondag slechte zaken. De Kwekkers verloren met 5-0 bij Beek Vooruit en verloren daardoor de tweede plaats in de derde periode (koploper RBC telt daarin uiteraard niet meer mee). De Vlaardingers moeten daarom die tweede plek nu delen met Roosendaal en SC Gastel. 

De oranjehemden hebben zondag uiteraard een mooi feestje gevierd. Afgelopen dinsdag werd er niet getraind, maar hadden spelers, staf en bestuur een gezamenlijke iftar. Vanavond heeft de selectie weer getraind en is het vizier weer op het voetbal gericht en de komende wedstrijd. Trainer-coach Ruud Pennings heeft dan aanvoerder Karim Didi weer tot zijn beschikking die terugkeert na een schorsing. 

De heenwedstrijd werd door RBC winnend afgesloten. Na een indrukwekkende minuut stilte vanwege het overlijden van Noud Bominaar en Martien Deijkers werd het in het Atik Stadion 3-1 voor de ploeg van Ruud Pennings. Door de overwinning van de Roosendalers groeide het gat met VFC, dat toen nog tweede stond, naar vijf punten.

De wedstrijd staat zaterdag onder leiding van scheidsrechter Robin Koster uit Breskens.