RBC is kampioen van Zondag Tweede Klasse C

16-04-2023

ROOSENDAAL - RBC heeft zich vandaag gekroond tot kampioen van de Zondag Tweede Klasse C. De oranjehemden wonnen zelf met 6-1 en zagen Antibarbari verliezen bij JEKA, waardoor de mannen van Ruud Pennings niet meer in te halen zijn door de Rotterdammers.

De afgelopen twee weken steeg de kampioenskoorts die deze zondagmiddag tot een hoogtepunt kwam. Met een kleine 1.400 toeschouwers en een zeer goed gevulde Volta Side werd de jacht op de titel ingezet. RBC begon grotendeels met dezelfde elf zoals twee weken geleden. Alleen de weer herstelde Marwin Reuvers kwam direct weer terug in de basis.

RBC opende al snel de score, maar het doelpunt van Tom de Bonte werd afgekeurd. Daarvoor was Imran Echambit dichtbij, maar zijn inzet werd gekeerd. Lang hoefde de RBC-aanhang niet te wachten, want na een genomen vrije trap van Jay-Jay Meierdres wist De Bonte na terugkoppen van Perry Bierkens de score te openen. Daarna bracht Echambit de stand op 2-0 na een schot vanuit de tweede lijn. Hierna kreeg RBC nog enkele kansen, waar het schot van Assim Said het dichtst bij een treffer was, maar zijn pegel kwam via de deklat weer terug het veld in. Voor rust werd het nog wel 3-0 na een treffer van Randy Elst, opnieuw was Meierdres de aangever.

In de tweede helft ging het eenrichtingsverkeer door. De Bonte maakte zijn tweede van de middag en Meierdres wist daarna de stand naar 5-0 te krijgen na een prachtig schot vanuit de tweede lijn. Trainer-coach Ruud Pennings wisselde in de tweede helft volop. Onder andere Zé Lucas werd ingebracht, hij bracht aan het eind de score naar 6-0. Direct na de aftrap wist Virtus ook nog tot scoren te komen, 6-1.

Daarna was het even afwachten of RBC kampioen zou worden vandaag, omdat het duel tussen JEKA en Antibarbari nog aan de gang was. Na enkele minuten werd duidelijk dat RBC kampioen is geworden van de Zondag Tweede Klasse C. Klik hier voor een samenvatting van de wedstrijd.

RBC - Virtus 6-1 (3-0)

Opstelling RBC: Matthias Deleij; Assim Said (Mitchell Schilperoord), Perry Bierkens, Anass el Gamali, Jordi Ewanena (Nezar Berdai); Marwin Reuvers, Rhomar Boudzra, Imran Echambit (Zé Lucas); Randy Elst (Anwar Tarfit), Tom de Bonte (Emile Linkers), Jay-Jay Meierdres

Scoreverloop: 7' Tom de Bonte 1-0; 18' Imran Echambit 2-0; 43' Randy Elst 3-0; 62' Tom de Bonte 4-0; 66' Jay-Jay Meierdres 5-0; 87' Zé Lucas 6-0; 88' Fuad Ismali Mahamed 6-1

Scheidsrechter: R.J. de Bruijn

Aantal toeschouwers: 1.353