Pupil van de Week: Ayden van Dort

15-04-2023

ROOSENDAAL - Morgen is de thuiswedstrijd tegen Virtus uit Zevenbergen. We hopen dat er veel publiek komt net als bij de laatste thuiswedstrijd tegen Antibarbari. Zou het bij deze thuiswedstrijd gaan gebeuren dat de champagne die koud ligt, daadwerkelijk uit de koeling wordt gehaald en wordt geopend? Hiervoor hebben we de hulp van JEKA nodig, Zij moeten van Antibarbari puntjes afsnoepen en zelf moeten we uiteraard winnen. Aan de Pupil van de Week Ayden van Dort zal het zeker niet liggen, want hij staat heel de week al te springen. Hij stelt zichzelf voor.

Hallo RBC-ers,

Mijn naam is Ayden van Dort, elf jaar jong en geboren op 4 januari. Vandaag heb ik de eer om Pupil van de Week te zijn met misschien wel het behalen van het kampioenschap. Dit is de wedstrijd om thuis het kampioenschap te kunnen behalen tegen Virtus uit Zevenbergen. Het is heel leuk om Pupil van de Week te zijn en sta daarom al heel de week te springen. Bij mijn papa Timo en mama Lindy woon ik samen met m’n broertjes Nigel en Liam in Roosendaal.

Op basisschool De Vondel zit ik in groep 7 bij de juffen Marianne en Isabel. Na schooltijd doe ik het liefst buitenspelen en voetballen met m’n vriendjes. Als ik dan thuiskom en mag kiezen wat we eten, vind ik noedels het lekkerst.

Mijn positie is vaak linksback waarbij ik ook mag opkomen langs de zijkant. Ik schiet dan of geef de bal voor met m’n favoriete linker been. Mijn idool is dan ook een verdediger Virgil van Dijk. Mijn favoriete clubs zijn Ajax en RBC. Lars Traets is mijn favoriete speler van RBC en ik hoop dan ook om later in het 1e van RBC te gaan spelen, tenzij er een profclub op de deur klopt.

Sinds 2021 speel ik bij RBC (JO10) en heb het dan ook super naar mijn zin. Daarvoor heb ik bij Roosendaal gespeeld. De twee kampioenschappen bij de JO11 vind ik dan ook het mooiste wat ik heb meegemaakt. Ook in het talententeam van TIC, voetbal ik graag.

Vanmiddag ga ik genieten samen met de RBC-boys om Pupil van de Week te zijn en vind het dan ook heel leuk om met de aftrap te scoren en ga daarom m’n trukendoos opengooien. Wat, ga ik niet verklappen, dan moeten jullie komen kijken. Ik ga dan ook genieten als ik in de dug-out met de andere spelers naar de wedstrijd ga kijken en hoop dat we al een feestje kunnen gaan vieren.  RBC zet ‘m op!

Heel veel succes Ayden!