Toeschouwersrecord bij RBC - Virtus ?

14-04-2023

ROOSENDAAL - Zondag wacht ons de thuiswedstrijd tegen Virtus en het kan om meerdere redenen een gedenkwaardige middag worden. Op dit moment zijn er in de voorverkoop al meer kaarten verkocht dan normaal en we hebben nog twee dagen te gaan. Opgeteld bij onze vaste toeschouwers lijken we af te stevenen op een recordaantal bezoekers sinds de doorstart. Dat record staat op dit moment op naam van de wedstrijd RBC - Alliance op 28 januari 2017. Toen kwamen er 936 toeschouwers af op de stadsderby. We kijken onwijs uit naar een hoge opkomst zondag, wat een geweldige sfeer gaat geven. We hebben op verschillende plekken meer mensen ingezet om alles in goede banen te leiden en iedereen zal uiteraard worden gewezen op het stadionreglement.  

Onder de online kopers van een ticket wordt een gesigneerd wedstrijdgedragen shirt van vorig seizoen verloot en dit zullen we ook doen onder onze RBC SeizoenClubCard houders. De winnaars hiervan worden in de rust van de wedstrijd RBC - Virtus door loting bepaald en op de hoogte gesteld. Houd daarvoor onze kanalen in de gaten!

Daarnaast loopt in de gehele maand maart de inzameling voor de Roosendaalse voedselbank door. Juist in de maanden april en mei raken de voorraden van voedselbanken leeg en we proberen hen met RBC op deze manier te helpen. Mensen die kunnen en willen doneren kunnen dat doen bij de hoofdingang van het stadion en in het supporterscafé en als zij hun naam achterlaten dingen zij mee naar het wedstrijdshirt van Randy Elst van vorig seizoen.

In theorie kan de ploeg van Ruud Pennings zondag de titel pakken, maar daarvoor zijn we wel afhankelijk van het resultaat bij JEKA - Antibarbari. Kampioen worden in een vol stadion zou fantastisch zijn, maar zoals trainer-coach Ruud Pennings al zei en voorzitter Kees van Hassel beaamde: we kunnen nergens op vooruit lopen. Desondanks heeft RBC zich voorbereid op alle mogelijke scenario's.

Regels bij stadionbezoek:  
Bezoekers kunnen plaatsnemen op de Zuid- en Oost tribune (geel en groen) en vak BCF op de hoofdtribune (rood). De overige vakken op de hoofdtribune zijn gereserveerd voor bestuur, sponsoren, pers en stadionmedewerkers van RBC. De West tribune (blauw) is geheel gesloten voor publiek. Verder is het niet toegestaan zich tijdens wedstrijden te begeven op de promenade voor de hoofdtribune. Daarnaast is het verboden het speelveld te betreden en vuurwerk af te steken. Aanwijzingen van servide/orde medewerkers dienen te worden opgevolgd. Bij bezoek aan het Atik Stadion zijn de KNVB-reglementen van toepassing. Het bestuur van RBC sluit elke aansprakelijkheid voor schade door het betreden en verblijven op het stadionterrein uit.