RBC wil titel maar is afhankelijk van concurrent

12-04-2023

ROOSENDAAL - Met een voorsprong van negen punten en nog vier wedstrijden te gaan, kan koploper RBC aanstaande zondag tegen Virtus de titel pakken in de Tweede Klasse C. Maar daarvoor is het wel afhankelijk van concurrent Antibarbari. Zij moeten sowieso punten laten liggen bij JEKA.

Er zijn twee scenario's. Als RBC wint en de Rotterdammers spelen in Bavel gelijk, dan zijn de oranjehemden kampioen. Maar ook als RBC niet verder komt dan een gelijkspel en Antibarbari verliest, is de titel een feit. Maar eerst gaat de focus van trainer-coach Ruud Pennings en zijn mannen op de wedstrijd tegen Virtus.

Virtus bevindt zich in een verwoede strijd tegen degradatie. De ploeg uit Zevenbergen staat momenteel op de tiende plaats, een plek waardoor het noodzakelijk gaat worden om zich via de nacompetitie te handhaven in de Tweede Klasse. De achterstand op het veilige Victoria'03 en JEKA bedraagt vijf punten, dus punten zijn broodnodig voor de ploeg van trainer Ron Laros.

In de heenwedstrijd pakte RBC de periodetitel in Zevenbergen. Op bezoek bij Virtus was het al snel duidelijk dat de Roosendaalse ploeg een maatje te groot was, maar het was wel afhankelijk wat VFC zou doen die middag, aangezien zij op dat moment koploper waren. De club uit Vlaardingen verloor van Beek Vooruit (1-4) en winst van RBC zorgde daardoor niet alleen voor een periodekampioenschap, maar ook dat het weer koploper werd van de Zondag Tweede Klasse C. RBC won het duel tegen Virtus met 2-7. Voorafgaand aan het duel werd een minuut stilte in acht genomen voor het overleden erelid van RBC, Noud Bominaar.

De laatste keer dat RBC in het Atik Stadion tegen Virtus speelde, was nog in de Derde Klasse in april 2019. RBC vocht zich in die thuiswedstrijd tegen Virtus uiteindelijk naar een 2-2 gelijkspel. Vooraf was het de vraag hoe de Roosendalers zouden reageren naar aanleiding van de zeer zware straf die de KNVB opgelegd had vanwege het gestaakte duel met Steenbergen. De thuisploeg moest het sowieso met een waslijst aan zieken en geblesseerden doen. Na een 0-2 ruststand wist Anwar Tarfit een paar minuten voor tijd de 2-2 op het scorebord te brengen.

De wedstrijd staat zondag onder leiding van scheidsrechter Rick de Bruijn uit Nootdorp. Voorafgaand aan het duel speelt RBC JO8 een oefenwedstrijd tegen Virtus JO9-1. De jeugdspelers van beide teams zullen de mannen van de eerste elftallen escorteren bij opkomst. Pupil van de Week is Ayden van Dort. Wedstrijdsponsor is Van Tilburg-Bastianen Groep B.V. 

De online kaartverkoop is inmiddels gestart. De prijs van een wedstrijdticket voor de Zuid- en Oost tribune en vak BCF op de Hoofdtribune bedraagt € 5 en € 2,50 voor 65 plussers. Klik hier om wedstrijdtickets te bestellen. RBC Seizoen ClubCard houders en jeugd t/m 17 jaar (op vertoon ID) hebben gratis toegang. Wedstrijdtickets zijn ook op de wedstrijddag verkrijgbaar aan de kassa van het Atik Stadion.