RBC wint in Oud Gastel en zet weer grote stap naar kampioenschap

02-04-2023
Jay-Jay Meierdres scoort zijn tweede goal tegen SC Gastel. Na een fantastische actie laat hij het net voor RBC voor de vierde keer bollen (Foto: Arthur Verbraak).

ROOSENDAAL - RBC heeft een goed vervolg gegeven aan de overwinning tegen Antibarbari (4-3). De ploeg van trainer-coach Ruud Pennings won vanmiddag met 1-4 bij SC Gastel. Antibarbari won van Cluzona (3-1), waardoor het gat tussen beide clubs negen punten blijft met nog vier duels te gaan.

Bij RBC was een wijziging doorgevoerd ten opzichte van vorige week. Anwar Tarfit begon vanaf de bank, waar Mitchell Schilperoord begon als linksback. Jordi Ewanena schoof door naar het middenveld. RBC opende niet sterk, want al na een minuut lag de bal in het net voor de thuisploeg. Doelman Matthias Deleij kon een schot nog keren, maar een meegelopen speler van SC Gastel kon de bal tegen de touwen werken.

In grote problemen kwam RBC daarna niet meer. Jay-Jay Meierdres trok de stand al snel weer gelijk toen hij meerdere tegenstanders passeerde en daarna de bal in de hoek schoof, 1-1. Vlak voor rust kwam RBC ook nog op voorsprong, toen Tom de bonte in eerste instantie de keeper op zijn weg vond, maar nadat de bal opnieuw werd ingebracht kon hij de keeper met een zacht schot in de hoek verschalken. Daarvoor kregen de oranjehemden twee kansen om de score al naar 1-2 te tillen, maar De Bonte zag een kopbal na een goede voorzet van Randy Elst naast gaan en Imran Echambit schoot met links in kansrijke positie over. Meierdres kwam net voor het rustsignaal alleen voor de keeper, maar kwam niet goed uit met zijn passen. De keeper kon redding brengen op zijn inzet.

In de tweede helft was het duel al snel beslist. De Bonte stuurde Elst goed weg met een steekpass die vervolgens in de verre hoek knap raak schoot. Daarna zakte het spelbeeld. SC Gastel kon niet meer en RBC wilde niet doordrukken. Meierdres bracht zichzelf nog wel eenmaal op het scorebord, nadat Echambit met een geweldige voetbeweging RBC's vleugelspeler bediende en andermaal wist Meierdres met een fantastische actie het net doen laten bollen. De ingevallen Anwar Tarfit scoorde ook na een goede steekpass van Echambit, maar zijn goal werd afgevlagd. Klik hier voor een samenvatting van de wedstrijd en klik hier voor een nabeschouwing met trainer-coach Ruud Pennings.

RBC speelt over twee weken de mogelijke kampioenswedstrijd tegen Virtus. RBC is echter wel afhankelijk van het resultaat tussen JEKA en Antibarbari. Winst van RBC en puntenverlies van de Rotterdamse club betekent dat de oranjehemden niet meer te achterhalen zijn en zich kampioen mag noemen van de Zondag Tweede Klasse C.

SC Gastel - RBC 1-4 (1-2)

Opstelling RBC: Matthias Deleij; Assim Said, Perry Bierkens, Anass el Gamali, Mitchell Schilperoord; Rhomar Boudzra, Jordi Ewanena (Nezar Berdai), Imran Echambit; Jay-Jay Meierdres, Tom de Bonte (Zé Lucas), Randy Elst (Anwar Tarfit)

Scoreverloop: 1' Bart Aarssen 1-0; 7' Jay-Jay Meierdres 1-1; 36' Tom de Bonte 1-2; 47' Randy Elst 1-3; 77' Jay-Jay Meierdres 1-4

Scheidsrechter: R. Nelemans