RBC zet grote stap naar kampioenschap na zinderend slot

26-03-2023
De spelers van RBC zijn in extase na de 4-3 overwinning op Antibarbari. De voorsprong bedraagt nu negen punten (Foto: Arthur Verbraak)

ROOSENDAAL - RBC kan de Eerste Klasse inmiddels ruiken. Daar hoeft het de verrekijker niet meer voor te pakken. De ploeg van trainer-coach Ruud Pennings maakte het wel héél erg spannend. Tot aan de negentigste minuut keek RBC nog tegen een 2-3 achterstand aan, maar het was een speler uit de eigen kweek die het startschot gaf voor de overwinning: Assim Said. De kleine rechtsback kopte een voorzet in de verre hoek die de 3-3 opleverde., Niet veel later kwam de ultieme kans om de score naar 4-3 te tillen toen de scheidsrechter de bal op de stip legde, nadat Zé Lucas tegen de vlakte ging. Jay-Jay Meierdres ging achter de bal staan en schoot raak.

In de opstelling van RBC ontbrak Karim Didi vanwege een opgelopen rode prent afgelopen week, daar kwam ook nog Marwin Reuvers bij die een liesblessure opliep gedurende de warming up. Anwar Tarfit was zijn vervanger. De spelers werden groots onthaald in het Atik Stadion, waar een spandoek ten tonele kwam op de Volta side waarop een waarzegster was afgebeeld die voorspelde dat RBC naar de Eerste Klasse zou promoveren. Ondersteund met streamers, shooters en fakkels werd de toon van de wedstrijd gezet.

De gemoedstoestand van het massaal naar het Atik Stadion getrokken publiek moest na enkele minuten al getemperd worden, nadat doelman Matthias Deleij de bal bij een genomen hoekschop van Antibarbari los liet. Bosman kon de bal zo inkoppen in het lege doel. Antibarbari werd de laatste weken geroemd om het spel dat ze lieten zien en dat schoven ze ook niet onder stoelen of banken in het Atik Stadion. Met veel lopende mensen en een keer raken, werd vooral het middenveld van RBC overlopen. De ploeg uit Rotterdam kreeg ook al snel een kans om de score te verdubbelen, maar de aanvaller schoot over. Meierdres was tussendoor gevaarlijk met een schot dat over ging. Na een klein half uur spelen leken de oranjehemden op gelijke hoogte te komen toen Meierdres zijn schot op de binnenkant van de paal uiteen zag spatten, na een goede aanval via Imran Echambit en Randy Elst.

Spelers en supporters bejubelen de 3-3 van Assim Said in de 90e minuut (Foto: Arthur Verbraak).

RBC probeerde door te drukken op zoek naar de gelijkmaker, maar na defensieve missers op het middenveld en achterin tilde Antibarbari met een prachtige aanval de stand naar 0-2. Vlak voor rust kwamen de oranje-witten nog wel terug in de wedstrijd toen Echambit met een verwoestende uithaal met links in de verre hoek de aansluitingstreffer maakte. Daarvoor was Tom de Bonte al dichtbij toen hij een afvallende bal volleerde, maar de keeper van de Rotterdammers pakte deze goed. In de tweede helft bracht Pennings meteen Zé Lucas. Het resulteerde in een eerste kopbal van Anass el Gamali na een genomen hoekschop. Vlak daarna viel de gelijkmaker toen De Bonte na een goede actie vanuit de tweede lijn raak schoot. RBC leek de voorsprong te gaan pakken met kansen voor Zé Lucas (over) en Bierkens (zijnet), maar daarna temporiseerde RBC weer. Dat leverde achterin enkele keren balverlies op, waarbij de laatste werd afgestraft met opnieuw een prachtige treffer van Antibarbari. Het spel werd er na die 2-3 niet beter op. Wel ontstond er steeds meer reuring in het stadion en ook de Volta side ging zich steeds meer en meer met de wedstrijd bemoeien, waar ook steeds meer mensen naartoe trokken.

In de absolute slotfase viel het kwartje toch nog de goede kant op. Uit een voorzet kopte de dekselse Assim Said - een speler die bij de doorstart van de club in RBC D1 startte en dit seizoen weer terug thuiskwam - in de verre hoek raak. Het Atik Stadion ontplofte met een orkaan van vreugde. Waar trainer-coach Pennings na afloop aangaf met een gelijkspel vrede te hebben, dachten de spelers daar anders over. Uit een voorzet werd Zé Lucas naar de grond gewerkt, waarna de leidsman naar de stip wees. Meierdres ging achter de bal staan en waar in de eerste helft de binnenkant van de paal hem een treffer onthield, daar hielp de binnenkant van de paal in de blessuretijd hem aan de winnende treffer van het duel. Klik hier voor een samenvatting van de wedstrijd en klik hier voor een interview met trainer-coach Ruud Pennings.

Assim Said werd vanwege zijn belangrijke gelijkmaker vlak voor tijd uitverkozen tot RBC - Voetbalshop Roosendaal Man of the Match.

RBC heeft na de overwinning nu negen punten voorsprong op Antibarbari. De ploeg van Pennings speelt nog vijf duels met volgende week een uitwedstrijd tegen SC Gastel.

RBC - Antibarbari 4-3 (1-2)

Opstelling RBC: Matthias Deleij; Assim Said, Perry Bierkens, Anass el Gamali, Jordi Ewanena; Rhomar Boudzra (Nezar Berdai), Randy Elst (Mitchell Schilperoord), Imran Echambit; Anwar Tarfit (Zé Lucas), Tom de Bonte, Jay-Jay Meierdres

Scoreverloop: 5' Adriaan Bosman 0-1, 39' Adriaan Bosman 0-2; 43' Imran Echambit 1-2; 48' Tom de Bonte 2-2; 63' Samir Boujellad 2-3; 90' Assim Said 3-3; 94' Jay-Jay Meierdres 4-3

Scheidsrechter: L. Hendrix