Hele maand april inzameling voedselbank bij RBC

30-03-2023

 
Randy Elst vorig seizoen in actie tegen Rijen in het shirt wat verloot gaat worden onder de donateurs aan de Roosendaalse voedselbank (Foto: Arthur Verbraak).

ROOSENDAAL - RBC houdt de gehele maand april een inzamelingsactie voor de Roosendaalse voedselbank. Hiermee sluit RBC zich aan bij een landelijke actie van onder meer de KNVB en NOC*NSF. RBC hoopt dat spelers van jeugd en eerste elftal, begeleiders, vrijwilligers, supporters en andere bezoekers die kunnen helpen dit ook willen doen, om zo de actie tot een succes te maken. Door te doneren maak je kans op een shirt van Randy Elst.

In het supporterscafé wordt een hoek ingericht waar houdbare producten gedoneerd kunnen worden en op 16 april bij de thuiswedstrijd tegen Virtus kan de donatie ook achtergelaten worden bij de hoofdingang. Via de teammanagers van de voetbalopleiding zal deze actie onder de aandacht gebracht worden bij de jeugdteams en in de voorbeschouwingen van wedstrijden van ons eerste elftal zal een oproep gedaan worden aan supporters ook te doneren.

Om mensen die kunnen helpen te stimuleren dit ook te doen wordt onder de donateurs een wedstrijdgedragen RBC-shirt van vorig seizoen van onze nummer 10 Randy Elst verloot. Wil je hierop kans maken, laat dan bij het doneren een briefje achter in de trommel achter de bar van het supporterscafé. Hieruit zal op 22 april een winnaar worden gekozen.

De voedselbank is blij met houdbare producten. Denk hierbij aan zaken als pasta, rijst en couscous, producten in blik of pot zoals jam, pindakaas, vlees, vis, groenten en fruit, houdbare melk, zonnebloem- en olijfolie. Onverpakte en verse producten zoals bijvoorbeeld vlees van de slager of losse groenten mogen zij helaas niet aannemen.

De timing van deze landelijke actie is heel bewust gekozen. De Nederlandse voedselbanken hebben in april vaak moeite om voldoende boodschappen beschikbaar te hebben. Rond de feestdagen in december wordt heel veel ingezameld, maar die voorraad raakt in april op. Verschillende sportbonden hebben daarom hun verenigingen opgeroepen om in deze maand boodschappen in te zamelen voor de lokale voedselbank en RBC geeft hier met plezier gehoor aan.