RBC pakt JEKA en ziet Antibarbari verliezen

19-03-2023
Linkervleugelverdediger Jordi Ewanena stoomt mee op naar voren (Foto: Arthur Verbraak)

ROOSENDAAL - RBC heeft een grote stap gezet richting de Eerste Klasse. De ploeg van trainer-coach Ruud Pennings won zelf op bezoek bij JEKA door met 2-3 te winnen en zag directe concurrent Antibarbari in eigen huis onderuit gaan tegen Beek Vooruit (5-6). 

Bij RBC ontbrak Perry Bierkens in de startopstelling. Hij werd aan de kant gehouden vanwege een blessure. Dit gold eveneens voor Randy Elst, ook die werd uit voorzorg niet opgesteld. Voorin was er plek voor Zé Lucas die naast Jay-Jay Meierdres en puntspeler Tom de Bonte speelde. Anass el Gamali nam de plek over van Bierkens centraal achterin en op de rechtsbackpositie keerde Assim Said terug in de basiself.

RBC begon voortvarend aan het duel, want al snel kreeg de club een penalty, toen Meierdres werd gevloerd in de zestien na een fantastische pass van De Bonte. Karim Didi schoot de strafschop binnen. Niet veel later werd het ook 0-2, toen Said in de zestien werd gevloerd. Nu was het Meierdres die achter de bal ging staan en hij faalde niet. De 0-3 kwam op het scorebord nadat een speler van JEKA de bal probeerde weg te werken, maar hij schoot de bal in eigen doel.

De oranjehemden leken een gemakkelijke middag tegemoet te gaan, maar voor rust scoorde JEKA met een afstandsschot en niet veel later kreeg aanvoerder Didi zelfs de rode prent, nadat hij iets riep wat niet meer toelaatbaar is sinds dit seizoen. De scheidsrechter was onverbiddelijk en stuurde RBC's aanvoerder van het veld. Marwin Reuvers nam zijn band over. 

In de rust wisselde Pennings Zé Lucas voor een nieuwe centrale verdediger: Bierkens. RBC trok zich terug op de eigen helft en probeerde via counters gevaarlijk te worden. JEKA wist maar moeilijk een gaatje te vinden, maar de ene keer dat dit wel lukte was het ook meteen raak. Dwars door het centrum probeerde RBC de buitenspelval open te zetten, maar er werd niet gevlagd. Doelman Matthias Deleij werd in de korte hoek verschalkt. Kansen om de score weer uit te breiden naar twee waren er wel degelijk, maar twee maal stond het aluminium in de weg. Eerst was het Rhomar Boudzra die zijn inzet via de voet van een speler van JEKA op de lat zag belanden en ook Imran Echambit was dichtbij toen hij met links de bal op de kruising uiteen zag spatten. Ondanks het veldoverwicht van JEKA kwam RBC niet echt in de problemen. Deleij moest een aantal keer handelend optreden bij een doorgeschoten bal of een hoge bal. Slechts eenmaal werd de thuisploeg nog gevaarlijk toen een inzet in de korte hoek klemvast werd gepakt door Deleij. Klik hier voor een samenvatting van de wedstrijd.

Door de overwinning en het verlies van Antibarbari zit RBC steviger op de troon. Volgende week ontmoeten beide clubs elkaar in het Atik Stadion. 

JEKA - RBC 2-3 (1-3)

Opstelling RBC: Matthias Deleij; Assim Said, Karim Didi, Anass el Gamali, Jordi Ewanena; Marwin Reuvers, Rhomar Boudzra, Imran Echambit; Zé Lucas (Perry Bierkens), Tom de Bonte (Anwar Tarfit), Jay-Jay Meierdres 

Scoreverloop: 11' Karim Didi 0-1; 20' Jay-Jay Meierdres 0-2; 23' e.d. JEKA 0-3; 39' Merijn Notenboom 1-3; 60' Disney Cecilia 2-3

Scheidsrechter: R.B.J. Stroot