RBC op bezoek bij JEKA

17-03-2023

ROOSENDAAL - Komende zondag gaat RBC op bezoek bij JEKA. De aftrap aan de Beukenlaan in Bavel is om 14:30 uur.

JEKA vinden we terug op een veilige zevende plaats. Door drie overwinningen op rij tegen achtereenvolgens Coal (4-2), Rood-Wit W (8-0) en Beek Vooruit (2-1) wisten de rood-wit-blauwen zich voorlopig te ontworstelen aan de degradatiestrijd. Tussendoor werd de ploeg van trainer Ivo van Moergestel wel voor de beker uitgeschakeld door zaterdag derdeklasser VC Vlissingen (1-3).

Door het 1-1 gelijkspel van RBC tegen Cluzona zag de Roosendaalse koploper een bij Rood-Wit W winnend Antibarbari tot drie punten naderen. Met het oog op het bezoek van de Rotterdammers volgende week naar Roosendaal, is het voor RBC belangrijk de marge minimaal op drie punten te houden. Antibarbari speelt thuis tegen Beek Vooruit.

In de heenwedstrijd in oktober won RBC met 5-0 van JEKA. De oranjehemden wisten in de eerste helft het net nog niet te vinden (paal, lat en buitenspelgoal), maar maakten dat in de tweede helft goed door vijf maal tot scoren te komen. Net na rust werkte een speler van JEKA een voorzet van Karim Didi in eigen doel. Daarna ging het hard. Jay-Jay Meierdres bracht zich na een solo op het scorebord, en daarna was het twee keer de beurt aan Zé Lucas. Emile Linkers benutte nog een strafschop.

Vorig seizoen won RBC in Bavel met 0-2 door goals van Imran Echambit en Brian Kruf. De score had nog hoger kunnen uitvallen, ware het niet dat een in eerste instantie toegekend doelpunt van Abdelmojib Yachou achteraf alsnog werd afgekeurd. In de slotfase kopte Kruf ook nog op de lat.

Met uitzondering van de afgelopen zondag geblesseerd uitgevallen Emile Linkers heeft trainer-coach Ruud Pennings verder een geheel fitte selectie tot zijn beschikking. Assim Said keert weer terug na een schorsing. En verder heeft Pennings weer een assistent trainer tot zijn beschikking: "Ja, klopt. Na het wegvallen van mijn assistent trainer in het begin van de competitie zijn we op zoek gegaan naar een goede vervanger. Deze functie hebben we in eerste instantie zowel intern als extern niet kunnen invullen. Jean-Paul Nuijten heeft zich nu bereid gevonden om mij nu tijdens de trainingen en wedstrijden te assisteren."

De wedstrijd staat zondag onder leiding van scheidsrechter Roy Stroot uit Oirschot.