RBC tankt zelfvertrouwen tegen 2e klasser

25-02-2014

Roosendaal, 25 februari 2014. Afgelopen zondag verloor RBC nog kansloos van ADVENDO, vanavond krikte de ploeg van Erwin van der Woerdt het zelfvertrouwen echter weer op. In een oefenduel werd zaterdag 2e klasser Tholense Boys met 5-3 verslagen.

In de eerste helft waren de Zeeuwen de betere ploeg. Na ruim een half uur leidde Tholense Boys met 0-2. RBC kon de schade verder beperkt houden en zocht met die stand de catacomben van het Herstaco Stadion op.

Na rust tapte oranje wit uit een heel ander vaatje. Door goals van Redouan el Allaoui (2x) en Anouar el Khassim boog RBC de achterstand om in een 3-2 voorsprong. Lang konden de Roosendalers niet van de voorsprong genieten, want Tholense Boys maakt al weer vrij snel gelijk. Toch zou RBC uiteindelijk winnend van het veld stappen. Ruben Busé, die er flink van baalde dat hij in de afgelopen periode diverse goals afgekeurd zag worden, bracht de 4-3 op het scorebord. "Het is mij vanavond dan toch eindelijk gelukt!", aldus een opgeluchte Busé. Nicky Duyvelaar bracht de eindstand zelfs op 5-3.

Trainer-coach Erwin van der Woerdt sprak na afloop van een nuttige pot in het Herstaco Stadion. "Het was een doelpuntrijk avondje voetbal, dat deze keer positief voor ons uitpakte."

Komende zondag is er vanwege carnaval geen competitievoetbal. De eerstvolgende wedstrijd is op zondag 9 maart. Dan staat de uitwedstrijd tegen Viola op het programma.