RBC verliest opnieuw twee punten en ziet Antibarbari naderen

12-03-2023
Hoewel hij in blessuretijd alsnog moest capituleren, keepte Matthias Deleij een uistekende wedstrijd. Hij werd dan ook verkozen tot RBC - Voetbalshop Roosendaal Man of the Match.

ROOSENDAAL - RBC is in een kort tijdsbestek haar riante voorsprong van zeven punten grotendeels verloren. Het gat met nummer twee Antibarbari is nu nog drie punten. De oranje-witten speelden vanmiddag met 1-1 gelijk tegen Cluzona en dat was het tweede gelijkspel in de laatste drie duels.

Bij RBC ontbrak vandaag Assim Said, vanwege een schorsing. Hij werd vervangen door Lars Traets. Voor de rest waren het dezelfde spelers als vorige week tegen Victoria'03, waar een grote overwinning werd geboekt (0-7). Net als vorige week was er ook nu een snelle voorsprong. Een voorzet van Traets werd binnen gewerkt door Rhomar Boudzra. Na het doelpunt was het vooral een gaatje in de defensie vinden bij Cluzona, die werd maar mondjesmaat gevonden. Jay-Jay Meierdres werd gevaarlijk met een vrije trap die knap door doelman Nicky Lodiers uit de kruising werd getikt. De bezoekers waren na de openingsfase ook gevaarlijk, want een doorgeschoten bal kwam bij een aanvaller van Cluzona. Doelman Matthias Deleij kon redding brengen. Vlak voor rust was Meierdres opnieuw dichtbij een Roosendaalse treffer, maar na een goede pass van Karim Didi vond ook hij de keeper op zijn weg.

In de tweede helft kwam RBC opnieuw goed weg toen Deleij andermaal als winnaar uit de strijd kwam toen een aanvaller van de huidige nummer drie van de competitie op hem af kwam. Doordat het lang 1-0 bleef, kwam Cluzona ook steeds meer van haar eigen zestien af, dat zorgde voor meer ruimte bij de ploeg van trainer-coach Ruud Pennings. Doelpunten leverde dat echter niet op. Meerdere uitgespeelde kansen werden niet verzilverd. Randy Elst, Imran Echambit, Marwin Reuvers en de ingevallern Emile Linkers, Zé Lucas en Anwar Tarfit hadden allen de tweede treffer voor de oranjehemden op hun schoen, maar alle inzetten gingen naast of over. Ondertussen moest RBC zelf ook oppassen dat het niet in het mes liep. Na een snelle aanval door het midden kon Deleij redding bieden. Het was uiteindelijk de opmaat naar de gelijkmaker. In de blessuretijd werd Deleij via een knal in de kruising verschalkt. In de resterende tijd was Boudzra nog dichtbij de winst, maar ook zijn inzet ging naast. Een smet op de wedstrijd was het uitvallen van Linkers met een hamstringblessure. Het is momenteel nog niet duidelijk hoe ernstig de schade is. Klik hier voor een samenvatting van de wedstrijd.

RBC verliest door het gelijkspel tegen Cluzona twee punten in de strijd om het kampioenschap. De oranje-witten hebben nog drie punten voorsprong en ontmoeten volgende week JEKA in Bavel. Die week erop staat de kraker op het programma: RBC - Antibarbari.

RBC - Cluzona 1-1 (1-0)

Opstelling RBC: Matthias Deleij; Lars Traets, Perry Bierkens, Karim Didi, Jordi Ewanena; Marwin Reuvers, Rhomar Boudzra, Imran Echambit; Randy Elst (Anwar Tarfit), Tom de Bonte (Emile Linkers / Zé Lucas), Jay-Jay Meierdres

Scoreverloop: 2' Rhomar Boudzra 1-0; 92' Pieter van Eijck 1-1

Scheidsrechter: R.J.M. Peters