RBC op volle sterkte naar Victoria'03

03-03-2023
Emile Linkers loopt juichend weg nadat hij op aangeven van Mitchell Schilperoord RBC koppend op 2-0 heeft gezet in de heenwedstrijd tegen Victoria'03 (Foto: Arthur Verbraak)

ROOSENDAAL - Na twee weken zonder competitievoetbal gaat het komende zondag weer van start. RBC reist dan op volle sterkte af naar Oudenbosch voor de uitwedstrijd tegen Victoria'03. Trainer-coach Ruud Pennings heeft namelijk een volledig fitte selectie tot zijn beschikking.

Victoria'03 is met JEKA, SC Gastel, Coal en Virtus in een hevige strijd verwikkeld om de nacompetitie te ontlopen. In de laatste wedstrijd voor carnaval deed het slechte zaken door met 3-1 te verliezen bij Virtus. De Oudenbosschenaren staan met 14 punten nog wel op een veilige zevende plaats, maar hebben slechts twee punten meer dan SC Gastel dat net onder de fatale streep staat. In tegenstelling tot de heenwedstrijd in Roosendaal treffen we nu oud RBC-speler en -trainer Danny Mathijssen weer aan op de bank van Victoria'03. Na de 6-0 nederlaag in het Atik Stadion verving hij zijn opvolger Mark Schuiten. In die wedstrijd eiste Emile Linkers een hoofdrol op. Hij kwam drie maal tot scoren.

RBC morste in de laatste wedstrijd sinds lange tijd weer eens punten. Tegen Beek Vooruit kwamen de oranjehemden niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Daardoor slonk de voorsprong op achtervolger Antibarbari tot vijf punten. Zaak dus voor de oranjehemden om die voorsprong minimaal te behouden. Antibarbari speelt in Rotterdam thuis tegen stadgenoot Coal.

De laatste keer dat RBC bij Victoria'03 op bezoek ging was op 14 oktober 2018. Beide ploegen speelden toen nog in de Derde Klasse. RBC kwam met een lob van Anwar Tarfit vijf minuten voor rust op een 0-1 voorsprong. Vlak na de hervatting scoorde Faris Ouaddaf de gelijkmaker. De 1-1 stand bleef ongewijzigd. RBC wist overigens nog nooit een competitiewedstrijd in Oudenbosch te winnen.

De wedstrijd staat zondag onder leiding van scheidsrechter Amilcar Mejia uit Breda. De aftrap op Albano is om 14:30 uur.