Hans van Wolven nieuw Hoofd Voetbal Academie

28-02-2023

ROOSENDAAL - Hans van Wolven wordt met ingang van 1 april het nieuwe hoofd van de RBC Voetbal Academie. Hij wordt daarmee de opvolger van Karim Didi, die zich gaat focussen op zijn trainerschap in België en de opleiding UEFA B gaat volgen.

Bestuurslid voetbaltechnische zaken Jean-Paul Nuijten is erg blij dat er met Van Wolven iemand binnen wordt binnengehaald met een brok ervaring. "Daarnaast heeft hij een groot hart voor RBC. Hans heeft immers in het verleden al tien jaar goed werkt verricht bij RBC en door de hernieuwde samenwerking verwachten wij weer een stuk technische kwaliteit toe te voegen aan onze club."

Van Wolven (66) belandde in 1987 bij RBC als assistent trainer van het eerste elftal. Voordat hij naar RBC kwam, trainde hij Beek Vooruit, VVR en Internos. Van Wolven was vier jaar assistent trainer onder Epy Drost, Cor Pot en Wally Jansen. Daarna vervulde hij de functies van hoofd technische zaken, scouting en jeugdopleiding. Na tien jaar vertrok hij en was vervolgens hoofdtrainer bij Bavel, Beek Vooruit en Madese Boys. In 2008 stopte hij als trainer en een paar jaar later werd hij bij Beek Vooruit voorzitter van de commissie technische zaken en zat in die hoedanigheid in het bestuur. In oktober vorig jaar stopte hij na ruim tien jaar: "Klopt, ik had er geen plezier meer in en dan moet je niet langer tegen je zin doorgaan. Maar mijn terugkeer naar RBC vind ik heel speciaal! Heel apart om weer een aantal mensen tegen te komen die ik nog ken uit mijn eerste periode. RBC is een uitdaging voor me die ik heel graag wil aangaan."