Anwar Tarfit wil met RBC van Vierde naar Eerste Klasse

26-02-2023

ROOSENDAAL - Van de huidige selectie heeft Anwar Tarfit de meeste wedstrijden in het oranje-wit gespeeld. In 2016 debuteerde hij voor RBC in de Vierde Klasse. Volgend seizoen hoopt hij met de oranjehemden in de Eerste Klasse uit te komen.

"We zijn inderdaad op de goede weg", aldus de 28-jarige buitenspeler. "Maar het is nog niet gespeeld en de prijzen worden pas op het eind verdeeld. We moeten scherp zijn de komende periode en zorgen dat we niet van onszelf verliezen. Ik ben blij dat de meeste jongens gaan blijven. We hebben echt een leuk en gezellig team. Dat is de afgelopen jaren wel eens anders geweest. Nu spelen er mensen voor RBC die trots en enthousiast zijn om mee te doen aan dit project. En ook ik ben blij om er nog steeds deel van uit te mogen maken. Persoonlijk hoop ik nog belangrijker voor het team te kunnen zijn met nog meer rendement. Daar ga ik hard voor werken."

Tarfit wordt door de supporters gekoesterd als symbool van RBC's stijgende lijn in de voetbalpiramide. Hij is immers de enige speler die nog met RBC in de Vierde Klasse uitkwam. "Ik vind dat mooi dat ik die erkenning krijg van de supporters en dat maakt me trots", aldus de publiekslieveling. "En het bevestigt voor mij dat ik destijds de juiste stap heb gezet om in te stappen in het ambitieuze plan van RBC. Toen had ik er al vertrouwen in. Ik heb me in al die jaren ontwikkeld van een jonge speler tot een ervaren voetballer met een oranje-wit hart. Ik ben blij met de waardering die ik van de supporters krijg, want dit is voor mij een extra motivatie om alles te geven. De supporters verdienen het echt dat de club weer hogerop komt en ik wil hier graag mijn steentje aan bijdragen."

Tarfit kwam in 2016 over van stadgenoot Alliance en werd direct kampioen met RBC in de Vierde Klasse. In de drie seizoenen in de Derde Klasse werd Tarfit elk seizoen clubtopscorer met respectievelijk 20, 17 en 11 goals. Dit is het derde seizoen van de Roosendaler in de Tweede Klasse met RBC. Volgend seizoen start hij aan zijn achtste voetbaljaargang in het oranje-wit.