Mitchell Schilperoord gaat door bij RBC

18-02-2023

ROOSENDAAL - Ook Mitchell Schilperoord heeft aangegeven dat hij volgend seizoen door gaat bij RBC. De verdediger keerde twee seizoenen geleden terug bij de oranjehemden nadat hij als jeugdspeler jarenlang actief was geweest in de jeugdopleiding van RBC.

"Hoewel ik dit jaar minder heb gespeeld dan dat ik zou willen, kan ik wel tevreden terugkijken op de wedstrijden dat ik mee heb gedaan", aldus Schilperoord. "RBC wilde daarom ook verlengen omdat ze weten wat ze aan me hebben. Verder lig ik goed in de groep hahaha. Maar ik heb erg naar mijn zin. Om die reden plak ik er nog een jaar achteraan. Als we iedere wedstrijd scherp blijven, verwacht ik dat we dit seizoen kampioen gaan worden. Maar het komt niet vanzelf. En ik hoop dat we volgend jaar een goede en leuke selectie hebben, dan kunnen en zullen we ook bovenin meedoen. Laten we er wat moois van maken!"

Schilperoord werd op 8-jarige leeftijd door RBC gescout bij Kaaise Boys. Hij doorliep de RBC voetbalopleiding van D3 tot en met B1. Bij zijn terugkeer in 2021 liet hij sentimentele redenen meewegen: "Ik heb negen jaar bij RBC gespeeld, ben vaak ballenjongen geweest en jaren met mijn opa naar het stadion gegaan. Als ik nog een keer voor RBC wil spelen, moet ik het nu doen!", liet hij destijds bij zijn terugkeer optekenen.