Vertrek Matthias Deleij en Lars Traets

22-02-2023
Matthias Deleij Lars Traets

ROOSENDAAL - Matthias Deleij en Lars Traets hebben aangegeven na dit seizoen RBC te gaan verlaten.

Doelman Matthias Deleij speelt volgend seizoen bij zondag eersteklasser DOSKO. Na vier seizoenen bewaker van het Roosendaalse fort te zijn geweest, vertrekt de 21-jarige keeper naar Bergen op Zoom. RBC had Deleij graag willen behouden, maar hij gaf toch de voorkeur aan een vertrek. "Maar reken maar dat ik dit seizoen wil vertrekken met een kampioenschap om RBC naar de Eerste Klasse te brengen", aldus de doelman. "Ik heb hier namelijk vier hele mooie jaren gehad en ben er trots op dat ik mee heb mogen bouwen aan de promotie naar de Tweede Klasse."

In 2019 kwam Deleij over van MOC'17. In zijn eerste seizoen kreeg de toen nog maar 17-jarige keeper al het vertrouwen van trainer Koos Waslander. Ondanks de coronapandemie promoveerden de oranjehemden in het eerste seizoen met Deleij als slot op de deur naar de Tweede Klasse. Deleij was in de drie jaargangen daarna de onbetwiste nummer 1 in het doel van RBC.

Lars Traets keert na twee seizoenen terug naar SC Gastel. De 23-jarige verdediger debuteerde vorig seizoen als O23-speler in het eerste elftal van RBC. Dit seizoen sloot hij vast aan bij de selectie van trainer-coach Ruud Pennings en kreeg tot nu toe een basisplaats tegen Coal en viel vier keer in. Traets licht zijn vertrek nader toe: "RBC heeft een hoge ambitie en is dit seizoen enorm gegroeid in zijn ontwikkelingen. Ik heb met geweldige spelers mogen spelen die in het buitenland of bij een BVO op topniveau hebben gespeeld. Volgend seizoen ga ik terug naar SC Gastel en ik ga ik in het tweede elftal spelen omdat ik mij wil focussen op mijn laatste studiejaar." Traets hoopt dan de opleiding tot basisschoolleerkracht af te ronden. Hij blijft wel bij RBC als jeugdtrainer. Dit seizoen traint hij de JO14.