Start derde periode

20-02-2014

 

Roosendaal, 20 februari 2014. Aanstaande zondag begint de derde en laatste periode. Negen zeer belangrijke wedstrijden, waarin RBC alle ploegen uit de top vijf nog tegenover zich krijgt. RBC begint met een thuiswedstrijd tegen ADVENDO, de nummer 3 op de ranglijst.

Vooruitlopend op de wedstrijd kan trainer-coach Erwin van der Woerdt er niet om heen terug te kijken naar de wedstrijd van afgelopen zondag tegen Wernhout. De gebeurtenissen tijdens die wedstrijd hebben namelijk een enorme impact op de komende wedstrijd. Van der Woerdt baalt nog steeds: "Soms kan je zo verschrikkelijk ziek zijn van een nederlaag. Nu had ik het zelfs bij het gelijke spel van afgelopen zondag. We speelden een zeer goede wedstrijd en maakten twee hele goede voetballende goals. Twee rode kaarten, rare beslissingen, negen minuten blessuretijd en een onterechte corner deden ons de das om. Tot overmaat van ramp kwam er nog een administratieve fout overheen, waardoor Eric Lankers ook geschorst is. Dat betekent voor aankomende zondag dat we vier spelers missen wegens een schorsing. En gezien de uitspraak van de KNVB van vier wedstrijden schorsing voor zowel Anouar el Khassim als Nick Smit, wordt het de komende weken wederom puzzelen. We gaan in beroep tegen de uitspraak van vier wedstrijden, in mijn ogen  was er geen sprake van excessief geweld. Bij Anouar had geel volstaan, Nick werd geduwd en reageerde daarop, maar ook dat was niet uitzonderlijk."

Inmiddels heeft Van der Woerdt de blik alweer op zondag gericht: "Zondag start de derde periode en we zullen het moeten doen met de spelers die we nog hebben, aangevuld met jongens uit het tweede. En ik zal zelf weer als speler/trainer op de bank plaats moeten nemen. ADVENDO draait het hele seizoen al bovenin en wij hadden het in Breda zeer lastig, maar wonnen op karakter en inzet met 2-3."

Hoe schat Van der Woerdt de kansen in op een periodetitel? "Zoals het er nu naar uit ziet geeft de derde plaats op de ranglijst ook recht op nacompetitie en mocht je de derde periode niet zelf pakken, maar bijvoorbeeld degene die dan op de derde plek staat, dan doe je met plaats 4 ook nog mee. Het gat naar de derde plek is zeven punten en daar staat ADVENDO. De komende weken worden cruciaal. De laatste weken wordt het veldspel steeds beter, als we dat niveau kunnen vasthouden en knokken voor elke meter, dan zijn die zeven punten nog in te halen. Enige punt waarmee we te maken hebben is de afwezigheid van de vier geschorsten Voermans, El Khassim, Smit en Lankers".

Nu RBC dankzij de vele schorsingen gehavend aan de start verschijnt, kan de ploeg extra steun van de twaalfde man zeer zeker gebruiken. Alle supporters zijn daarom uiteraard weer van harte welkom. De aftrap in het Herstaco Stadion is zoals gebruikelijk om 14.30 uur. De toegang is gratis.