RBC versterkt zich met drie Baronnen

10-02-2023

ROOSENDAAL - RBC heeft zich voor volgend seizoen versterkt met drie Baronnen. De gebroeders Jens en Sander Wirix en Moustafa Mohammad spelen dit seizoen nog bij Baronie in de Derde Divisie, maar zijn volgend seizoen in het Atik Stadion te bewonderen.

Jens en Sander Wirix speelden bijna hun gehele carriere samen en ook volgend seizoen zullen ze dat bij RBC gaan doen. Jens als aanvallende middenvelder en Sander, van oorsprong ook middenvelder, die op meerdere posities uit de voeten kan. De Sprundelse tweeling (28) begon uiteraard bij de plaatselijke SV en debuteerde daar in het eerste elftal van de vierdeklasser. Waar Sander nog bij Sprundel bleef, verkaste Jens na twee seizoenen naar derdeklasser Hoeven. Een jaar later vertrok Sander alsnog bij Sprundel en ging in de Tweede Klasse spelen bij Rood-Wit W. In 2017 promoveerde hij met de Willebrorders naar de Eerste Klasse. Dat was het moment dat de beide broers weer werden verenigd. Bij Rood-Wit W kregen ze van trainer Reinald Boeren de bijnaam Duracellekes, naar de onvermoeibare konijnen uit de batterijreclame. Onder Boeren beleefden ze daar een topseizoen. De finale om promotie naar de Hoofdklasse ging echter jammerlijk verloren. De gebroeders Wirix verkasten daarna naar Baronie en belandden daardoor alsnog in de Hoofdklasse. Inmiddels zijn ze in Breda vijf seizoenen actief. Vorig seizoen werd promotie naar de Derde Divisie afgedwongen. "Ja, we hebben een mooie tijd gehad bij Baronie", zegt Jens. Na vier jaar bereikten we eindelijk ons doel, de Derde Divisie. En het is ons ook gelukt om op dat niveau onbetwiste basisspelers te worden." Sander vult aan: "Maar we zochten een nieuwe uitdaging, een nieuwe omgeving. Het project van RBC is ons dan ook op het lijf geschreven. Het hele plaatje klopt gewoon." "Daarom hebben wij als winnaars besloten  in te gaan op dit project en over te stappen naar RBC", sluit Jens af.

Moustafa Mohammad (25) is een aanvaller die zowel op links als op rechts inzetbaar is. Hij speelt nog langer bij Baronie dan de gebroeders Wirix. Weliswaar begonnen bij SAB, belandde hij op 14-jarige leeftijd op De Blauwe Kei waar hij al snel debuteerde in het eerste elftal. In 2017 scoorde hij 22 goals en werd met Baronie kampioen in de Eerste Klasse. Dat leverde hem een plek op bij Dongen in de Derde Divisie, maar Mohammad keerde na een seizoen terug op het oude nest in Breda. Net als de gebroeders Wirix speelt hij sinds zijn terugkeer alweer vijf seizoenen in het groen-wit. Vorig jaar onderbrak hij die voor een halfjaarlijks avontuur bij het Australische Weston Bears dat uitkomt op het vierde niveau en miste daardoor de promotie naar de Derde Divisie. "Ja, dat was wel balen, maar ik heb wel mijn aandeel in die promotie gehad", aldus Mohammad. Toch werd het na al die jaren Baronie, tijd voor iets anders. "Klopt. En ik denk in RBC een leuke uitdaging gevonden te hebben. De club heeft ambities, wil omhoog en ik vind het nou eenmaal fijn om voor een club te spelen die voor de hoogste plaatsen wil gaan. Ik weet zeker dat Jens, Sander en ik een hele goede versterking kunnen zijn voor RBC.

Bestuurslid technische zaken Jean-Paul Nuijten is zeer tevreden met de versterkingen uit Breda: "Deze jongens hebben veel kwaliteit en ervaring in het amateurvoetbal. Alle drie hadden aanbiedingen van clubs op een hoger niveau, maar geloven in de ambities van onze club en het project om RBC op een hoger niveau te brengen. Ik ben er echt super tevreden mee dat ze naar ons komen!"