Schorsing Eric Lankers

19-02-2014

 

Roosendaal, 19 februari 2014. Een administratieve fout na afloop van de wedstrijd Wernhout - RBC van afgelopen zondag, heeft er voor gezorgd dat Eric Lankers ten onrechte geschorst is voor de eerstvolgende wedstrijd tegen ADVENDO.

Groot was de verbazing bij de secretaris van RBC, toen zondagavond een e-mail van de KNVB binnen rolde met de mededeling dat, naast Dennis Voermans en Nick Smit, ook Eric Lankers automatisch geschorst was voor de eerstvolgende wedstrijd. Ook hij zou namelijk die middag zijn vierde gele kaart hebben gekregen.Overleg dezelfde avond met de teammanager van RBC en bestudering van het wedstrijdformulier bracht al snel de fout aan het licht. Scheidsrechter Baars had namelijk de door hem aan Glenn van Meer getoonde gele kaart per abuis geregistreerd op naam van Eric Lankers.

Hoewel de reglementen voorschrijven dat tegen de registratie van waarschuwingen (lees: gele kaarten) en daaruit voortvloeiende uitsluitingen naar aanleiding van deze waarschuwingen geen verweer of beroep mogelijk is bij de tuchtcommissie, besloot RBC toch protest aan te tekenen bij de KNVB. Maandagmorgen nam RBC-secretaris Paul Kuipers telefonisch contact op met de afdeling tuchtzaken van de KNVB en verzocht om de onjuiste registratie ongedaan te maken. Hij kreeg te horen dat men bereid was om bij scheidsrechter Baars te verifiëren of de registratie inderdaad onjuist was, "Maar als de scheidsrechter bij zijn registratie van de kaart voor Eric Lankers blijft, hebben jullie geen poot om op te staan", kreeg Kuipers te horen. "Ik had echter alle vertrouwen in een goede afloop. Glenn van Meer ontving namelijk in de 53e minuut een gele kaart, terwijl Eric Lankers pas in de 67 minuut in het veld kwam. Uitgerekend voor Glenn van Meer. Ik vermoed dat de scheidsrechter met de registratie van die wissel in de fout is gegaan", aldus Kuipers, die het hele verhaal dezelfde ochtend ook nog eens schriftelijk bij de KNVB indiende.

Gistermiddag kwam de KNVB al met een uitspraak op het verzoek van RBC. De afdeling tuchtzaken had contact gezocht met scheidsrechter Baars en hem verzocht of hij zijn administratie nogmaals wilde nakijken om te bezien of hij mogelijk een fout had gemaakt bij de registratie. De scheidsrechter bleef echter bij de gele kaarten zoals die op het wedstrijdformulier staan. Volgens hem had de speler met rugnummer 6 (Eric Lankers) wel degelijk een gele kaart gehad en de speler met rugnummer 14 (Glenn van Meer) niet. De KNVB gaf aan hierdoor niets ander te kunnen doen dan de registratie op naam van Eric Lankers te laten staan.

Trainer-coach Erwin van der Woerdt zal nu voor de wedstrijd van aanstaande zondag tegen ADVENDO niet alleen vervangers moeten zoeken voor de geschorste Dennis Voermans, Anouar El-Khassim en Nick Smit, maar ook voor de ten onrechte geschorste Eric Lankers.

Overigens kregen Anouar El-Khassim en Nick Smit voor hun rode kaart allebei een schorsing van vier wedstrijden. Gisteravond besloot het bestuur dat RBC tegen de hoogte van de opgelegde straffen in beroep zal gaan.