Roy de Weert eindelijk naar RBC

03-02-2023

ROOSENDAAL - Na twaalf jaar gaat het dan eindelijk toch gebeuren. Volgend seizoen speelt Roy de Weert namelijk voor RBC. Hij komt over van stadgenoot Roosendaal.

De 25-jarige doelman werd in het seizoen 2010-2011 al gescout door RBC bij Roosendaal en trainde vanaf december mee met de C2-selectie onder trainer Edwin Spitters. "Men was tevreden over me en ik zou het seizoen daarna bij RBC gaan keepen. Alles was rond. Ik weet nog hoe we gejuicht hebben toen RBC zich handhaafde na de 3-2 overwinning op FC Dordrecht," aldus De Weert. Het faillissement gooide zijn droom echter in duigen.

Noodgedwongen bleef hij bij Roosendaal. Na een jaar vertrok hij alsnog naar een BVO, FC Dordrecht, en speelde daar in C1 en B1. Als A-junior keerde hij via Internos terug naar Roosendaal en speelde zich daar na enkele wedstrijden in het eerste elftal dat toen uitkwam in de Eerste Klasse. Die goede prestatie leverde hem een overgang op naar hoofdklasser Halsteren. Na twee seizoenen keerde hij in 2017 terug naar Hulsdonk. In zijn eerste seizoen liep hij in de uitwedstrijd tegen Steenbergen een zware knieblessure op die hem een jaar aan de kant hield. Daarna vocht hij zich terug onder de lat en was tot en met dit seizoen de onbetwiste nummer 1 bij de Kaaimannen.

Bestuurslid technische zaken Jean-Paul Nuijten is blij met de komst van De Weert: "Roy is een talentvolle keeper die in de belangstelling stond van meerdere clubs uit de regio. Maar hij gelooft in ons project en koos daarom voor RBC." "Klopt," zegt Van Weert, "ik heb dezelfde doelstelling als RBC, ik wil zo hoog mogelijk spelen."