RBC hervat competitie tegen Rood-Wit W

31-01-2023

ROOSENDAAL - Komende zondag hervat RBC de competitie. De oranjehemden ontvangen dan Rood-Wit W in het Atik Stadion.

RBC begint als koploper aan de tweede helft met een voorsprong van zeven punten op de achtervolgers Antibarbari en VFC, die elkaar treffen in Rotterdam. Wetende dat sowieso een van deze twee teams, of misschien wel allebei, punten gaat verliezen, zijn de mannen van trainer-coach Ruud Pennings er op gebrand om tegen Rood-Wit W direct weer stappen te gaan zetten in de race om de titel.

Rood-Wit W bevindt zich na de degradatie van vorig seizoen wederom in de onderste regionen. De Willebrorders staan samen met Virtus op de laatste plaats met vier punten. Om directe degradatie te ontlopen moet de ploeg van oud RBC-speler Ad van Seeters een gat van vier punten dichten om Coal te achterhalen. De voorbereiding op de tweede helft verliep voor Rood-Wit W niet echt vlekkeloos. Alle vier de oefenwedstrijden gingen verloren. Afgelopen zondag was derdeklasser Schijf nog met 0-3 te sterk.

De heenwedstrijd tegen Rood-Wit W was de seizoensopening. Die wedstrijd werd winnend afgesloten. De Roosendaalse formatie ging door een goal van Jay-Jay Meierdres met een 0-1 voorsprong de rust in. Vlak na rust had RBC het even moeilijk met Rood-Wit W, dat op gelijke hoogte kwam, maar trok twintig minuten voor tijd de uiteindelijke 1-3 overwinning binnen na doelpunten van Marwin Reuvers en Tom de Bonte.

De laatste keer dat Rood-Wit W naar Roosendaal kwam voor een officiële wedstrijd was op donderdag 17 mei 1979 voor de kwartfinale van de districtsbeker. RBC was op dat moment in de Eerste Klasse zwaar verwikkeld in de strijd tegen degradatie. En omdat RBC voorafgaand aan de laatste competitiewedstrijd zondag daarna minimaal gelijk moest spelen tegen Sint Michielsgestel, gaf toenmalig trainer Cas Hubregtse maar liefst zes basisspelers rust. Het gevolg was dat Rood-Wit W, dat toen in de Tweede Klasse uitkwam, met 0-2 wist te winnen door twee goals van Rini de Bruin. Overigens zou RBC zich wel handhaven doordat het 1-1 gelijk speelde op de laatste wedstrijddag.

De wedstrijd staat zondagmiddag onder leiding van scheidsrechter Bram van Dongen uit 's-Hertogenbosch. De aftrap is om 14:30 uur. Wedstrijdtickets zijn verkrijgbaar aan de kassa voor € 5, kinderen t/m 12 jaar betalen € 2,50. RBC SeizoenClubCard houders hebben uiteraard gratis toegang. Het parkeren is gratis.

Historie RBC - Rood-Wit W:
1971-1972   RBC - Rood-Wit W   3-1   2e klasse B - Zuid 1
1978-1979   RBC - Rood-Wit W   0-2   kwartfinale districtsbeker - Zuid 1