Randy Elst gaat voor seizoen nummer 7

30-01-2023

ROOSENDAAL - Sommige dingen lijken nooit te veranderen. Bijvoorbeeld dat Randy Elst in het oranje-wit van RBC speelt. Volgend seizoen gaat de 27-jarige spelverdeler voor seizoen nummer 7.

Elst is nog steeds trots dat hij bij RBC voetbalt: "Jazeker! De ambitie die RBC heeft, spreekt mij nog steeds aan. Ik wil graag hogerop met deze club en ik denk nog steeds dat dit kan. Ik verwacht dat wij de tweede seizoenshelft de lijn gaan doortrekken en dat we kampioen gaan worden. Dat zal niet vanzelf gaan, maar als wij zo blijven spelen, moet dat zeker lukken. En we hebben dit jaar niet alleen een goed team, maar ook een gezellig team. Dit alles maakt voetballen nog leuker." 

Elst speelde het grootste deel van zijn voetbalcarriere bij RBC. Hij doorliep de jeugdopleiding van de D3 tot de B1. Na het faillissement vertrok hij naar Feyenoord en speelde daar vier jaar in de jeugd. Als aanvoerder van O19 kwam de middenvelder echter niet in aanmerking voor een contract en besloot daarom te vertrekken naar NAC Breda. Na een jaar bij de beloften vertrok hij en speelde daarna bij de hoofdklassers Halsteren en DOSKO. In 2017 keerde hij terug bij RBC in de Derde Klasse. "RBC moet gewoon weer hogerop," liet Elst destijds optekenen.

In zijn eerste seizoen sneuvelde hij met RBC in de eerste ronde van de nacompetitie. Ondanks een goal van Elst bleef RBC op 5-5 steken bij Unitas'30 en verloor uiteindelijk na strafschoppen. Ook in zijn tweede seizoen werden de oranjehemden in de eerste ronde van de nacompetitie gestuit. Deze keer door WSC. In zijn derde seizoen promoveerde Elst wel met RBC. In zijn vijfde seizoen hield SVSSS de oranjehemden van promotie af. Elst komt nu voor het derde seizoen uit in de Tweede Klasse. "Wat mij betreft voor het laatst," aldus de zelfverzekerde middenvelder.