RBC verslaat DOSKO opnieuw

24-01-2023
De niet zichtbare Imran Echambit wordt gefeliciteerd na zijn geweldige goal in blessuretijd waarmee hij RBC naar de overwinning schiet (Foto: Arthur Verbraak)

BERGEN OP ZOOM - RBC won vanavond met 3-4 van DOSKO. Een half jaar geleden won de ploeg van trainer-coach Ruud Pennings ook al van de zondag eersteklasser uit Bergen op Zoom, toen werd het 2-0. In de tweede helft leek het lange tijd op een gelijkspel uit te draaien, totdat Imran Echambit met een flinke pegel uit de tweede lijn RBC naar de overwinning schoot in de blessuretijd.

De oranje-witten kwamen al vroeg op voorsprong na een schot van Jay-Jay Meierdres. Niet veel later was het alweer gelijk. RBC speelde de bal achterin rond, verloor deze vervolgens en zag de thuisploeg weer langszij komen. Na een kwartier kwam RBC weer op voorsprong. Ditmaal was er geklungel in de defensie van DOSKO, waarna Tom de Bonte de bal hard binnenschoot, 1-2. 

In de tweede helft wisselden beide ploegen veel. RBC zette na de rust nog wel aan, maar het was DOSKO dat eerst de 2-2 op het scorebord bracht. Een klein half uur voor tijd schoot Zé Lucas de 2-3 binnen. Na een goede pass van Anwar Tarfit kon de Braziliaan wegdraaien bij zijn directe tegenstander en op zijn beurt verschalkte hij de doelman. DOSKO nam na de 2-3 meer de regie over en kwam een kwartier voor tijd weer terug tot 3-3, na een genomen vrije trap. Het duel leek op een gelijkspel uit te draaien, maar Imran Echambit begon aan een solo en schoot vervolgens vanuit de tweede lijn kiezelhard in de bovenhoek, 3-4. Klik hier voor een samenvatting van de wedstrijd.

DOSKO - RBC 3-4 (1-2)

Opstelling RBC: Matthias Deleij (Owen Braeckmans); Assim Said (Flinn Assenberg); Perry Bierkens (Anass el Gamali), Karim Didi (Anwar Tarfit), Jordi Ewanena (Lars Traets); Marwin Reuvers, Rhomar Boudzra (Jordi Ewanena), Randy Elst (Imran Echambit); Anwar Tarfit (Assim Said), Tom de Bonte (Zé Lucas), Jay-Jay Meierdres

Scoreverloop: 2' Jay-Jay Meierdres 0-1; 4' DOSKO 1-1; 16' Tom de Bonte 1-2; 52' DOSKO 2-2; 60' Zé Lucas 2-3; 73' DOSKO 3-3; 91' Imran Echambit 3-4