RBC oefent tegen CAF Gatho

20-01-2023

ROOSENDAAL - RBC oefent zondag in het Atik Stadion tegen CAF Gatho, een Belgische voetbalacademie uit Denderleeuw.

CAF Gatho richt zich op talentvolle voetballers op elite niveau die een professionele voetbalcarrière ambiëren. Zij bieden deze voetballers de kans om zichzelf in de schijnwerpers te zetten. De academie is opgericht door Lionel Gatho, die zelf ooit profvoetballer was in Roemenië. Helaas bezat hij niet de juiste mentaliteit en hield het door privé omstandigheden niet lang vol. Vanuit die levenservaring heeft hij besloten om een voetbalacademie te beginnen en spelers goed te ondersteunen en te begeleiden in hun voetbalontwikkeling. Het gaat dan voornamelijk om spelers die het thuis niet breed hebben of een asielzoekerstatus hebben. 

Voor RBC is het de laatste oefenwedstrijd voordat de competitie weer wordt hervat. Afgelopen zaterdag werd nog met 4-1 gewonnen van Terneuzense Boys. Trainer-coach Ruud Pennings zal het zondag nog steeds moeten doen zonder de geblesseerde Mitchell Schilperoord en Emile Linkers. Beiden zijn wel weer op de terugweg, maar nog niet fit genoeg voor het spelen van een wedstrijd.

De aftrap in het Atik Stadion is om 14:30 uur. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Humphrey Janssen uit Ridderkerk. De toegang is gratis.