RBC wint eerste duel na winterstop van Terneuzense Boys

15-01-2023
Zé Lucas keerde weer terug na een blessure. Op aangeven van Anwar Tarfit schiet de Braziliaan de 3-0 tegen de touwen (Foto: Arthur Verbraak)

ROOSENDAAL - RBC is de voorbereiding op de tweede seizoenshelft goed gestart. De ploeg van trainer-coach Ruud Pennings was met 4-1 te sterk voor Terneuzense Boys, dat uitkomt in de Zaterdag Eerste Klasse.

De opstelling had niet veel verrassingen in de basiself. Matthias Deleij verdedigde het doel. Achterin waren Karim Didi en Anass el Gamali afwezig, waardoor Rhomar Boudzra naast Perry Bierkens kwam te staan. Op de flanken achterin waren er basisplekken voor Assim Said en Jorda Ewanena. Marwin Reuvers, Randy Elst en Imran Echambit vormden het middenveld en voorin begon Zé Lucas, die weer minuten kon maken na wekenlang geblesseerd te zijn geweest. Op de vleugels werd hij bediend door Anwar Tarfit en Jay-Jay Meierdres.

RBC had in de eerste helft weinig te duchten van de Zeeuwse ploeg. De oranje-witten sneden gemakkelijk door de defensie, al had dat vaker gekund als de passing iets meer zuiver geweest zou zijn. Het eerste waarschuwingsschot van Echambit ging nog naast, maar even later pikte hij een pass van de doelman van Terneuzense Boys op en schoot raak: 1-0. Meierdres schoot RBC daarna op 2-0, nadat hij vrij voor de keeper kwam. Elst had daarvoor al de tweede Roosendaalse treffer op zijn schoen, maar hij vond de keeper op zijn weg. Voor rust werd het ook nog 3-0, nadat Tarfit Zé Lucas wist te bereikend die van dichtbij raak schoot.

Het hoge tempo van RBC in de eerste helft werd niet meer aangetikt. De Zeeuwse ploeg gaf meer druk naar voren, maar de verdediging van de ploeg van Pennings bleef fier overeind. Een kwartier voor tijd was het overigens wel raak voor de bezoekers, toen Owen Braeckmans - die Deleij verving na het aanvangen van de tweede helft - de bal in de voeten schoof van een Zeeuwse speler. Die laatste wist Mark Segers te bereiken en die schoot raak in de korte hoek. In de slotfase wist RBC er nog 4-1 van te maken toen een corner van Meierdres in een keer op de pantoffel werd genomen door Elst, maar die zag zijn schot nog met het hoofd gekeerd worden van de lijn, waarna De Bonte de rebound in het dak van het doel schoot. Klik hier voor een samenvatting van de wedstrijd.

Volgende week zondag komt RBC in actie tegen CAF Gatho U23, een team van een Belgische voetbalschool. Het duel start om 14:30 uur.

RBC - Terneuzense Boys 4-1

Opstelling RBC: Matthias Deleij (Owen Braeckmans); Assim Said (Nezar Berdai), Perry Bierkens, Rhomar Boudzra, Jorda Ewanena; Marwin Reuvers, Randy Elst, Imran Echambit; Anwar Tarfit (Lars Traets), Zé Lucas (Tom de Bonte), Jay-Jay Meierdres

Scoreverloop: 4' Imran Echambit 1-0; 35' Jay-Jay Meierdres 2-0; 37' Zé Lucas 3-0; 73' Mark Segers 3-1; 88' Tom de Bonte 4-1

Scheidsrechter: H. Ramcharan