RBC U13 komt slechte start te boven

15-02-2014

Oosterhout, 15 februari 2014. RBC U13 kwam vandaag een slechte start te boven en overklaste daarna nummer 3, TSC D1.

De trainers en spelers hadden er van te voren een goed gevoel over, door de afgelopen wedstrijden en trainingen. Daar was echter in het begin van de wedstrijd niks van te zien. RBC raakte snel de bal kwijt elke keer (de wind speelde wel een grote rol, maar dat gold voor beide teams) en TSC kon RBC makkelijk onder druk zetten.

TSC schitterde niet met goed voetbal, maar in de beginfase met grove overtredingen. Feiko Van der Velden werd twee keer hard neergehaald en de tweede keer moest hij van het veld gedragen worden. Dat was na tien minuten. De aanvoerder verliet het veld aangeslagen en RBC was inmiddels op een 1-0 achterstand gekomen. Bas Buijs werd nog een keer hard onderuit geschopt. Rick Braspenning was doorgebroken, maar werd neergehaald. TSC kwam nog een paar keer dicht bij de goal. Dat veranderde vanaf de twintigste minuut. Er werd een tactische omzetting gedaan en vanaf dat moment kreeg RBC meer en meer controle. RBC ging de wind ook beter bespelen. Dat resulteerde in een paar kansen. Bij de derde kans kwam Rick Braspenning 1 op 1 met de keeper, maar hij wachtte te lang en de verdediger kon de bal wegwerken. Rick Braspenning zelf nam de opvolgende corner en gaf de bal voor naar de tweede paal. Daar stond Achraf El Moussaoui die goed binnenknikte en vlak voor rust stond het 1-1. Even later kwam Rick Braspenning weer 1 op 1 met de keeper maar werd op het laatste moment uit evenwicht gebracht door de ultieme inspanning van de verdediger waardoor hij voorlangs schoot.

De tweede helft was volledig voor RBC en de kansen die de oranjewitten hadden, waren niet op één hand te tellen. De ijzersterk spelende Matthijs van de Weijgert, die in de rust Bas Buijs verving, was een plaag voor de linksback van TSC, maar kon tot drie keer toe de bal niet binnenschieten. Benno Sip schoot van 20 meter rakelings over en Roel Paulus schoot snoeihard op doel, maar een katachtige reflex van de keeper voorkwam een doelpunt voor Paulus. Rick Braspenning schoot nog naast en op de paal. Ondertussen had Achraf El Moussaoui de 1-2 binnengekopt, na een goed genomen vrije trap van Rick Braspenning. Wesly van Nijnatten zag zijn schot nog net geblokt worden in een drukke 16 van TSC. Het geeft aan hoe RBC de boventoon voerde in de tweede helft. De marge van één doelpunt was niet veel. Dat gebeurde ook in de thuiswedstrijd, waar TSC in de laatste seconden de 2-2 binnenschoot. Dat was in de eerste seizoenshelft. Nu besliste de U13 het uiteindelijk toch. Het was Achraf El Moussaoui die zijn goede wedstrijd met een hattrick bekroonde na een mooie aanval over verschillende schijven. Matthijs Van de Weijgert gaf wel een assist en zo werd zijn optreden toch nog beloond.

De overwinning was een teamprestatie! Er werd hartstikke goed gevoetbald en de overwinning was verdiend.

Op naar volgende week, waar RBC U13 zich kan plaatsen voor de halve finale van de beker in een directe confrontatie met MOC '17 D1, uitkomend in de Hoofdklasse.

Opstelling RBC U13: Marien, Schoeman, Paulus, Khidar, Van Nijnatten, El Hamiti, Makhout (Sip), Van der Velden (El Moussaoui), Pal (Lauwen), Braspenning, Buijs (Van de Weijgert).

Scoreverloop: 1-0 8', 1-1 27' El Moussaoui (Braspenning), 1-2 38' El Moussaoui (Braspenning), 1-3 56' El Moussaoui (V.d. Weijgert).