Opnieuw zware bekerwedstrijd

16-12-2022

ROOSENDAAL - De laatste speeldag van 2022 staat in het teken van de derde ronde van het districtsbekertoernooi. Na Halsteren uit in de tweede ronde, volgt er opnieuw een zware tegenstander voor RBC. Deze keer Unitas'30, ook weer uit de Vierde Divisie.

De oranjehemden hebben nog steeds een zure smaak in de mond vanwege de laatste wedstrijd die RBC bij Unitas'30 speelde. In 2018 slaagde RBC er niet in om de eerste ronde te overleven in de play offs om promotie naar de Tweede Klasse. De ploeg van toenmalig trainer-coach Danny Mathijssen leek hard op weg naar de halve finale, maar kon het gebeuk van Unitas'30 op de achterhoede niet onder controle krijgen. Een voorsprong van twee doelpunten verschil werd door Unitas'30 ongedaan gemaakt. In de verlenging scoorden beide ploegen nog een keer (5-5) en uiteindelijk moesten strafschoppen een winnaar aanwijzen. Unitas'30 nam ze beter en ging door. De mannen van de Leur handhaafden zich uiteindelijk in de Tweede Klasse en promoveerden daarna vervolgens naar de Eerste Klasse en Hoofdklasse (nu Vierde Divisie).

Unitas'30 bereikte de derde ronde van de districtsbeker door een 1-2 overwinning bij zondag tweedeklasser TSC. In de competitie staat de ploeg van trainer-coach Juliën van Vugt op de dertiende plaats en heeft een punt minder dan RBC's vorige bekertegenstander Halsteren. De Leurse geel-zwarten zijn zich na vijf nederlagen in de Vierde Divisie aan het herpakken, want zij wisten de laatste twee wedstrijden winnend af te sluiten.

RBC is nog steeds in de winning mood. Na de nederlaag bij concurrent Antibarbari werden alle vijf wedstrijden gewonnen. De mannen van trainer-coach Ruud Pennings zijn de winterkampioen van Zondag 2C en hebben inmiddels een voorsprong van zeven punten op de nummers 2 en 3. De oranjehemden zullen het zondag zonder Assim Said moeten doen. Hij kreeg tegen Halsteren zijn tweede gele kaart en is geschorst voor het duel tegen Unitas'30.

Let op: vanwege de WK-finale begint het duel in Etten-Leur al om 12:00 uur. De toegang is gratis. Scheidsrechter is Rene de Loos uit Tilburg. Hij wordt geassisteerd door de assistent scheidsrechters Kas van Iersel uit Tilburg en André Werrelmann uit Heeze.

Historie Unitas' 30 - RBC:  
1971-1972     RKVVU - RBC 1-3     2e klasse B (Zuid 1)
2017-2018     Unitas' 30 - RBC 5-5     Play offs promotie/degradatie 2e/3e klasse (Zuid 1)