RBC wint laatste competitieduel voor winterstop van Coal

11-12-2022

ROOSENDAAL - RBC heeft ook de laatste thuiswedstrijd in de competitie voor de winterstop winnend afgesloten. De Roosendalers waren met 2-1 te sterk voor Coal. De rest van de competitie komt vanmiddag in actie.

RBC begon gewijzigd aan het duel met de Rotterdammers op deze koude decemberavond. Trainer-coach Ruud Pennings kon niet beschikken over Marwin Reuvers (nog geblesseerd) en Karim Didi begon vanaf de bank. Mitchell Schilperoord kon vanwege andere verplichtingen niet aanwezig zijn en de wat lang geblesseerde Emile Linkers was ook niet inzetbaar. Achterin was er daarom een plek gereserveerd voor Lars Traets en schoof Jorda Ewanena door naar het middenveld. Centraal achterin vormden Perry Bierkens en Anass el Gamali het duo en zij werden op de rechterflank geassisteerd door Assim Said. Imran Echambit en Rhomar Boudzra complementeerden het middenveld naast Ewanena en voorin waren het dezelfde drie spelers als vorige week.

RBC had het moeilijk tegen Coal, dat zelf in de eerste helft heel aardig meevoetbalde. De thuisploeg wist maar mondjesmaat tot kansen te komen. Een kopbal van Tom de Bonte werd gered door de keeper. Daarna speelde RBC de bal vooral rond in een te laag tempo. Coal trok zich steeds verder terug op de eigen helft, maar de thuisploeg kon een gaatje in de defensie maar moeilijk vinden. Eenmaal lukte dat wel toen Jay-Jay Meierdres werd weggestuurd, die zijn inzet net voorlangs zag gaan. 

Tom de Bonte haalt uit voor de 1-0 nadat de bal voor zijn voeten is beland na een schot van Assim Said op de paal (Foto: Arthur Verbraak)

In de tweede helft werden de ruimtes steeds groter en dat werd uiteindelijk door RBC ook omgezet in doelpunten. Perry Bierkens was er als eerste dichtbij toen hij een corner van Meierdres inkopte. Zijn inzet werd knap door de keeper net voor de doellijn tegen gehouden. Vlak daarna was het wel raak. Said stoomde op en pegelde de bal op de paal. De rebound werd vervolgens hard binnen geschoten door De Bonte. Daarna was het snel 2-0 toen Echambit zijn tegenstander met een fantastische beweging passeerde en in de korte hoek de doelman verschalkte.

RBC kreeg in het restant nog enkele kansen via De Bonte (uit de draai) en eenmaal wist hij een te korte terugspeelbal te onderscheppen maar die mikte hij naast. Het Atik Stadion veerde daarna op toen Coal wisselde en stadionspeaker Jos Hack de naam van Andwélé Slory bekendmaakte als vervanger. Slory was verantwoordelijk voor de uitschakeling van RBC Roosendaal tijdens de nacompetitie voor promotie naar de Eredivisie in 2007 tegen Excelsior. Hij schoot in de 77e minuut de 1-0 tegen de touwen na een pass van Kees Luijckx. Hij dompelde daarmee de 800 meegereisde RBC-supporters op Woudenstein in rouw. Scoren deed hij vanavond niet, maar vlak voor tijd werd het nog even spannend toen een teamgenoot van Slory vanuit de tweede lijn prachtig in de verre kruising raak schoot. RBC kwam daarna niet meer in de problemen. Klik hier voor een samenvatting van de wedstrijd.

Bij RBC moest Boudzra wel geblesseerd van het veld af, maar dat lijkt niet ernstig. "Ja, ik had een dikke enkel, maar valt allemaal mee," zo liet hij na afloop weten. Zé Lucas maakte vandaag zijn rentree in het elftal. Vlak voor tijd mocht hij weer wedstrijdritme opdoen. En dat is goed nieuws, want volgende week staat namelijk een enorme clash te wachten: Unitas'30 - RBC. Deze wedstrijd staat gepland voor volgende week zondag om 12:00 uur. 

RBC - Coal 2-1 (0-0)

Opstelling RBC: Matthias Deleij; Assim Said, Perry Bierkens, Anass el Gamali, Lars Traets; Rhomar Boudzra (Karim Didi), Imran Echambit (Imad Bouda el Koubai); Anwar Tarfit, Tom de Bonte (Zé Lucas), Jay-Jay Meierdres

Scoreverloop: 55' Tom de Bonte 1-0; 58' Imran Echambit 2-0; 85' Anel Kahrovic 2-1

Scheidsrechter: G.G.A.J. de Kort

Aantal toeschouwers: 150