Laatste thuiswedstrijd in 2022

07-12-2022

ROOSENDAAL - Zaterdagavond speelt RBC in het Atik Stadion de laatste thuiswedstrijd in 2022. Tegenstander is het Rotterdamse Coal.

Hoewel RBC dit seizoen voor het eerst tegen Coal in de competitie uitkomt, is de Rotterdamse ploeg geen onbekende voor de oranjehemden. Vorig seizoen speelden beide clubs in de winterstop een oefenwedstrijd tegen elkaar in Roosendaal. Het was de eerste oefenwedstrijd na de lockdown. De Roosendalers liepen in de tweede helft uit naar 3-1, maar moesten in de slotfase alsnog twee tegentreffers toestaan. Alle drie de goals van de Rotterdammers kwamen uit (indirecte) vrije trappen. Twee jaar daarvoor, in de voorbereiding op het seizoen 2019-2020 won RBC in Rotterdam met 1-3.

De Rotterdammers moeten nog erg wennen aan hun overgang van West 2 naar Zuid 1. De ploeg van trainer Ali Rziki staat momenteel op de tiende plaats. De laatste twee wedstrijden werd er niet verloren. Zondag werd het 2-2 tegen Beek Vooruit en de week daarvoor werd er bij Rood-Wit W met 1-5 gewonnen.

RBC steekt in een prima vorm. De oranjehemden gaan aan kop in Zondag 2C en hebben na de 1-3 overwinning bij Roosendaal nog steeds vijf punten voorsprong op VFC. De Vlaardingers gaan een dag later op bezoek bij JEKA.

De wedstrijd staat zaterdagavond onder leiding van scheidsrechter Gijs de Kort uit Tilburg. De aftrap is om 20:00 uur. Wedstrijdtickets zijn verkrijgbaar aan de kassa voor € 5, kinderen t/m 12 jaar betalen € 2,50. RBC SeizoenClubCard houders hebben uiteraard gratis toegang. Het parkeren is gratis.