RBC wint stadsderby van Roosendaal

04-12-2022
Op aangeven van Anwar Tarfit schiet Imran Echambit de 0-1 binnen voor RBC (Foto: Arthur Verbraak)

ROOSENDAAL - RBC heeft de stadsderby van Roosendaal gewonnen. De ploeg van trainer-coach Ruud Pennings was met 1-3 te sterk voor de gastheren, die het duel met negen man eindigden. Er viel een direct rode kaart voor een veldspeler en de doelman van Roosendaal kon inrukken nadat hij twee keer geel vlak na elkaar kreeg en dus ook met rood van het veld moest. 

RBC begon gewijzigd aan het duel ten opzichte van vorige week. Marwin Reuvers kon niet spelen vanwege een kwetstuur. Karim Didi schoof daarom door naar het middenveld, waardoor Anass el Gamali zijn plek overnam naast Perry Bierkens. Naast Zé Lucas en Emile Linkers (geblesseerd) kon er ook geen beroep worden gedaan op Mitchell Schilperoord. Hij ontbrak vanwege ziekte. 

RBC opende sterk en kon binnen een kwartier juichen na de openingstreffer. Anwar Tarfit wist Imran Echambit te bereiken die de zestien aan de rechterkant binnen kwam gelopen en een gaatje ontdekte in de verre hoek, 0-1. Daarvoor hadden de oranje-witten het scorebord al in beweging kunnen brengen, maar Echambit (volley over), Tarfit (vrij voor de keeper) en een kopbal van De Bonte wisten het doel niet te vinden. Daarna kwam de thuisploeg wat beter in het spel. Kansen kwamen daarentegen wel via standaardsituaties. Een corner werd afgeslagen, waarna enkele schoten geblokt werden door RBC-spelers. Een vrije trap aan de linkerkant van de zestien leverde wel bijna de gelijkmaker op. De mooie vrije trap zeilde net langs aan de voor RBC goede kant van de paal. Vlak voor rust was RBC nog dichtbij, toen een snelle aanval via Didi en Meierdres via Echambit en weer Meierdres een grote kans opleverde. RBC's linksbuiten kon echter alleen een rollertje produceren, waardoor de Roosendaalse goalie de bal simpel kon oppakken.

Na de rust kwam het eerste gevaar van de thuisploeg, een kopbal kon voor de doellijn gered worden. De vrij sportieve wedstrijd werd daarna ontsiert door vele gele kaarten en uiteindelijk ook twee rode kaarten. De eeste rode prent leverde voor RBC een penalty op. Een schot werd met de handen van een veldspeler van de thuisploeg uit het doel gebokst, waarna de leidsman niet anders dan de rode prent kon geven. De gegeven strafschop werd benut door Didi. Na de 0-2 kwam Roosendaal weer terug in het duel met tien man. Opnieuw was een standaardsituatie daar debet aan. Matthias Deleij bokste een vrije trap weg, waarna Thijs de Wit de bal over Deleij heen schoot, 1-2. 

Niet veel later werd het duel tijdelijk gestaakt, na een zware blessure van een speler van Roosendaal. De ambulance moest komen om hem naar het ziekenhuis te vervoeren. Na de hervatting wist RBC via een counter de 1-3 op het scorebord te krijgen. Tarfit werd weggestuurd, maar die liet de bal gaan voor De Bonte. Die laatste wist Meierdres te bereiken, 1-3. De doelman van Roosendaal protesteerde na het gegeven doelpunt. Hij kreeg geel, maar even later nogmaals geel en dus rood vanwege aanhoudende kritiek op de arbiter. De thuisploeg moest nu verder met negen man. De overwinning van RBC kwam niet meer in gevaar, waardoor de ploeg van Pennings winterkampioen is. Met nog één competitieduel op het programma voor de winterstop kan de ploeg niet meer ingehaald worden. Klik hier voor een samenvatting van de wedstrijd.

RBC heeft nu nog 1 naaste achtervolger. VFC won van Cluzona en Antibarbari speelde gelijk bij SC Gastel. VFC heeft als nummer twee vijf punten achterstand, Antibarbari zeven en Cluzona acht punten achterstand. Volgende week speelt de ploeg van Pennings nog één competitieduel voor de winterstop. Aankomende zaterdagavond is Coal de tegenstander.

Roosendaal - RBC 1-3 (0-1)

Opstelling RBC: Matthias Deleij; Assim Said, Perry Bierkens, Anass el Gamali, Jorda Ewanena; Rhomar Boudzra, Karim Didi (Randy Elst), Imran Echambit; Anwar Tarfit, Tom de Bonte, Jay-Jay Meierdres

Scoreverloop: 15' Imran Echambit 0-1; 56' Karim Didi 0-2; 67' Jur Uitdewilligen 1-2; 89' Jay-Jay Meierdres 1-3

Scheidsrechter: C. van der Heyden