RBC wint duel om koppositie en loopt verder uit

27-11-2022
Net voor rust kopt Marwin Reuvers RBC naar een 2-1 voorsprong tegen VFC (Foto: Arthur Verbraak).

ROOSENDAAL - RBC heeft de wedstrijd tegen VFC winnend afgesloten. Na een indrukwekkende minuut stilte vanwege het overlijden van Noud Bominaar en Martien Deijkers werd het in het Atik Stadion 3-1 voor de ploeg van trainer-coach Ruud Pennings. Door de overwinning van de Roosendalers groeit het gat met nummer twee VFC naar vijf punten.

RBC begon met dezelfde elf zoals vorige week tegen Virtus (2-7). Daar wonnen de oranje-witten de eerste periodetitel. De thuisploeg opende sterk. Met snelle combinaties werd er regelmatig een bres in de verdediging van de club uit Vlaardingen geslagen. Dat leverde ook al snel een goal op. Rhomar Boudzra legde vanuit de tweede lijn aan, zijn poging werd aangeraakt, maar via een boog ging de bal alsnog het doel in. Daarna bleef RBC de veel betere van de twee. VFC moest ver terug en als het de bal had, was het deze ook snel weer kwijt. Vooral de handelingssnelheid was traag. Via Karim Didi (naast en over) en Marwin Reuvers (van dichtbij tegen de lat) was de thuisploeg dichtbij een verdubbeling van de score, toen plots de gelijkmaker viel. Een vrije trap werd tot hoekschop verwerkt door doelman Matthias Deleij, waarna de corner een doelpunt voor de bezoekers opleverde. Een halve kopbal werd in de verre hoek gepromoveerd tot doelpunt.

Nadat de stand gelijk was getrokken door VFC was RBC het even kwijt. Niet alleen ging de ploeg uit Vlaardingen beter spelen, RBC was regelmatig te laat of de passing was heel onzuiver. Het niveau van de eerste vijftien minuten werd overigens het gehele duel niet meer gehaald door de thuisploeg. RBC wist ook geen gaatje meer te vinden in de defensie. Het tempo was laag en de counters van VFC werden gevaarlijker. Een van die counters werd gepakt door Deleij. Tegen het einde van de eerste helft kwamen er weer kansen voor de Roosendalers, waarvan één gepromoveerd werd tot doelpunt. Eerst werd Anwar Tarfit vrij voor de keeper gezet, maar zijn inzet ging voorlangs en Imran Echambit's schot werd tot corner verwerkt. Die corner leverde uiteindelijk wel de hernieuwde voorsprong op. Jay-Jay Meierdres vond het hoofd van Reuvers bij de tweede paal die binnen knikte, 2-1.

In de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde. VFC liet RBC komen, maar de thuisploeg was vaak slordig in de passing. Een goede aanval via Tarfit en Tom de Bonte kwam weer terecht bij die eerste die afdrukte, maar Tarfit’s schot ging hoog over. Na ruim zestig minuten schoot Reuvers RBC in veilige haven. Met een volley in de verre hoek gaf hij zijn optreden van vanavond nog wat extra glans. In de slotfase kon Meierdres RBC nog naar 4-1 schieten, maar zijn inzet werd gekeerd. Klik hier voor een samenvatting van de wedstrijd.

Vanmiddag komt de rest van de Zondag Tweede Klasse C in actie. Antibarbari en Cluzona kunnen bij winst op vijf punten komen van RBC. Volgende week speelt RBC de stadsderby tegen Roosendaal.

RBC – VFC 3-1 (2-1)

Opstelling RBC: Matthias Deleij; Assim Said, Perry Bierkens, Karim Didi, Jorda Ewanena; Rhomar Boudzra, Marwin Reuvers, Imran Echambit (Randy Elst); Anwar Tarfit, Tom de Bonte (Anass el Gamali), Jay-Jay Meierdres

Scoreverloop: 3' Rhomar Boudzra 1-0; 16' Bram van Rij 1-1; 44' Marwin Reuvers 2-1; 63' Marwin Reuvers 3-1

Scheidsrechter: J.P.M. Loontjens