Martien Deijkers overleden

21-11-2022
In 2015 kwam Pierre van Hooijdonk langs bij RBC om herinneringen op te halen met zijn 'ontdekker' Martien Deijkers. 

ROOSENDAAL - Het slechte nieuws binnen de RBC-familie houdt nog even aan. Vlak na het overlijden van Noud Bominaar is wederom een rasechte RBC'er heengegaan: Martien Deijkers. Dat heeft zijn familie bekend gemaakt.

Deijkers heeft op bestuurlijk niveau en met zijn bouwbedrijf belangeloos veel betekend voor RBC. Eind jaren '70 werd hij voorzitter van de commissie jeugdzaken en bouwde op De Luiten het JOC (Jeugd Opleidings Centrum, later de Jeugdkantine). In 1987 trad hij toe tot het hoofdbestuur. 

Deijkers was een man die vooral achter de schermen zeer actief was. Hij regelde tal van zaken die de club ten goede kwamen. Deijkers was binnen de club een echte duizendpoot. Hij deed erg veel voor zowel de jeugd als het eerste- en tweede elftal en de toenmalige amateurafdeling van RBC. Dit deed hij geheel belangeloos, slechts gedreven door clubliefde.

Deijkers was jarenlang scout en haalde destijds veel goede spelers naar RBC (o.a. Pierre van Hooijdonk). Daarnaast stond hij op sociaal gebied als eerste klaar om in individuele gevallen mensen bij te staan met hun problemen. Zo onderhield hij de contacten met de familie van de bij de vliegtuigramp omgekomen Wendel Fräser. Ook begeleidde hij spelers naar Zeist als zij moesten voorkomen bij de strafcommissie. Verder is hij oprichter van de werkploeg die jarenlang hand- en spandiensten hebben verricht aan de accommodaties van RBC. Hij was ook de verbindingsman tussen RBC en de andere voetbalverenigingen binnen Roosendaal. Kortom: een clubman in hart en nieren.

Samen met Noud Bominaar werd hij in 2006 voor zijn inzet voor de club door de KNVB beloond met de waarderingsspeld in goud. Ook werden ze in 2012 allebei benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. 

Vanwege zijn leeftijd en aflatende gezondheid was hij de laatste twee jaar minder actief aanwezig. Hij bleef RBC echter trouw. Afgelopen weekend ging zijn kaarsje op 88-jarige leeftijd echter uit. De hele RBC-gemeenschap wenst de familie Deijkers heel veel sterkte en kracht toe in de komende tijd. 

Martien rust zacht.