RBC naar Virtus

19-11-2022

ROOSENDAAL - Komende zondag is de laatste speelronde in de eerste periode. RBC gaat naar Zevenbergen om het op te nemen tegen Virtus.

In de eerste periode heeft RBC een punt achterstand op VFC. De koploper speelt thuis tegen Beek Vooruit, de nummer 6 op de ranglijst. De tegenstander van RBC vinden we terug op de laatste plaats. De ploeg van oud RBC-speler en -trainer Henk Vos heeft het zwaar na de promotie uit de Derde Klasse van vorig seizoen. Uit bij Coal werd 2-2 gelijk gespeeld, de overige zes wedstrijden gingen allemaal verloren. 

Bij RBC ontbreekt Randy Elst vanwege een schorsing.

RBC speelde 1 keer eerder in Zevenbergen tegen Virtus. In december 2018 won RBC, toen onder leiding van Henk Vos, met 1-3 en mocht zich winterkampioen noemen van de Zondag Derde Klasse A. Makkelijk ging het allemaal niet. De thuisploeg kreeg al snel een rode kaart, maar kreeg tegen het einde van de eerste helft wel een penalty. Doelman Joeri Leest stopte de strafschop met de voet. In de tweede helft liep RBC na de gelijkmaker uiteindelijk uit naar een veilige marge.

Vanwege het overlijden van RBC's erelid Noud Bominaar spelen de oranjehemden met rouwbanden. Voorafgaand aan de wedstrijd zal er een minuut stilte worden gehouden. Scheidsrechter is Soerish Ramcharan uit Den Haag. De aftrap op Sportpark De Meeren is om 14:00 uur.