Geslaagde Avond van Oranje

08-11-2022

ROOSENDAAL - Gisteravond vond in de businessclub van RBC de Avond van Oranje plaats. Het werd een geslaagde avond. 

Zo'n 200 sponsoren en relaties kwamen af op de door het RBC Netwerk georganiseerde bijeenkomst. In een Voetbal Inside-achtige setting blikten de oud RBC-trainers Robert Maaskant, Jan Poortvliet en Cor Pot, samen met oud Oranje-aanvoerder Ben Wijnstekers en oud bondscoach Bert van Marwijk onder leiding van Koert Westerman terug op de successen van het Nederlands elftal, de hoogtepunten van ons eigen RBC en keken vooruit naar het WK in Qatar.

Al vrij snel kwamen de heren met hun eerste statement: Bijlow moet de keeper worden van Oranje. Daarna werd de topper Ajax - PSV besproken waarbij Ben Wijnstekers duidelijk liet merken met veel plezier naar de gefrustreerde Ajacieden te hebben zitten kijken. Daarna werd gesproken over de ambities van RBC. Bert van Marwijk en Cor Pot zeiden de ambities van RBC te begrijpen: "Met zo'n stadion kun je niet anders." Robert Maaskant gaf als advies niet het onbereikbare na te streven, maar tevreden te zijn met het hoogst reëel haalbare. Na de pauze ging het over het WK in Qatar. Eerst werd het verleden van de heren in allerlei exotische landen besproken, waarbij Cor Pot aangaf nog wel wat vriendinnen hier en daar te hebben. Gezamenlijk baalden ze wel van de toekenning van het WK aan Qatar, gelet op de mensenrechten, het klimaat en de voetbalbeleving aldaar. Maar nu we er toch aan gaan beginnen, maakten de heren gelijk maar hun favoriete opstelling: Bijlow; Dumfries, Van Dijk, Aké, Malacia; De Jong, Gakpo, Koopmeiners; Berghuis, Depay, Bergwijn.

Na afloop van het gesprek, plaatsten de heren hun handtekening op de tafel, die daarna werd geveild. Die veiling bracht ook nog eens € 2500 op voor RBC Maatschappelijk, dus al met al een zeer geslaagde avond!