RBC weet weer wat verliezen is

06-11-2022
De zoveelse scrimmage voor het Rotterdamse doel. Het mocht niet baten, RBC verloor met 3-2 bij Antibarbari (Foto: Arthur Verbraak)

ROTTERDAM - RBC heeft de eerste nederlaag van het seizoen geleden. Op bezoek bij nummer drie Antibarbari werd het 3-2 voor de thuisploeg. De Roosendalers keken telkens tegen een achterstand aan en die begon al in de eerste minuten. Aan het eind van het duel werd ook nog rood getrokken voor een speler van de Rotterdamse club en Randy Elst van RBC.

RBC begon in de vertrouwde opstelling van de laatste weken, maar moest binnen de eerste vijf minuten al een doelpunt prijs geven. Het was tevens de eerste keer dat de Roosendaalse ploeg in de achtervolging moest. Onder de slechte weersomstandigheden had de ploeg van trainer-coach Ruud Pennings het betere van het spel, maar moest het tien minuten later alweer een treffer incasseren toen vanuit een corner de bal werd binnen geknikt. Daarna gebeurde er weinig, tot aan de rust. Een schot van Jay-Jay Meierdres werd gekeerd, maar Elst was er als de kippen bij om de aansluitingstreffer te maken.

Na de rust kreeg RBC meteen weer een flinke tik te verwerken toen andermaal een corner er in vloog. Daarvoor werd nog een bal van de doellijn gered. Tien minuten voor tijd maakte de Roosendaalse ploeg de aansluitingstreffer via een rake kopbal van Zé Lucas. Gescoord werd er daarna niet meer, maar er werden nog wel twee rode prenten uitgedeeld. Een overtreding op Elst werd bestraft met rood, maar RBC's nummer tien kreeg ook de rode prent toen hij de boosdoener na de charge op hem omver liep.

Door de nederlaag zakt RBC een plekje. VFC uit Vlaardingen bezet momenteel de koppositie door een 1-0 overwinning op het Rotterdamse Coal. Antibarbari komt terug tot op drie punten van RBC, evenals Cluzona dat vandaag ook wist te winnen (2-3 bij JEKA).

Antibarbari - RBC 3-2 (2-1)

Opstelling RBC: Matthias Deleij; Assim Said, Perry Bierkens, Karim Didi, Jorda Ewanena; Marwin Reuvers, Rhomar Boudzra, Randy Elst; Zé Lucas, Emile Linkers (Tom de Bonte), Jay-Jay Meierdres

Scoreverloop: 2' Karim Didi e.d. 1-0; 14' Jasper Potjewijd 2-0; 41' Randy Elst 2-1; 60' Joe Thomas 3-1; 80' Zé Lucas 3-2

Scheidsrechter: J.L. de Vos