RBC naar Rotterdam

03-11-2022

ROOSENDAAL - Komende zondag ontmoet RBC voor het eerst dit seizoen een tegenstander uit district West 2. In Rotterdam is Antibarbari de opponent.

RBC speelde nog nooit tegen Antibarbari. De club is de studenten voetbalvereniging van Rotterdam en speelt op steenworp afstand van de Erasmus universiteit. De naamgever van de universiteit schreef in 1520 het boek Antibarbarorum Liber, wat de Rotterdamse studenten inspireerde tot naamgeving van hun club. 

Antibarbari speelt sinds 2016 in de Tweede Klasse en heeft de ambitie uitgesproken om mee te doen voor promotie. De Rotterdammers staan momenteel op de derde plaats.

RBC won tot nu toe alle wedstrijden en is daarmee koploper. De oranjehemden hebben twee punten voorsprong op VFC en zes op tegenstander Antibarbari. Een belangrijk duel dus voor RBC om beide opponenten op afstand te houden. VFC speelt overigens thuis tegen Coal.

De wedstrijd in Rotterdam staat onder leiding van scheidsrechter Jan de Vos uit Wemeldinge. De aftrap is om 14:30 uur.

Supporters die met de bus mee willen, kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar secretaris@rbcvoetbal.nl. De bus vertrekt om 12:00 uur vanaf het Atik Stadion. De kosten bedragen € 10 p.p.