RBC - JEKA, clash van de cupfighters

25-10-2022

ROOSENDAAL - Komende zondag staat er een clash tussen twee cupfighters op het programma. RBC en JEKA verrasten vriend en vijand in de tweede bekerronde met een overwinning op een hoger geklasseerde ploeg. RBC duwde Halsteren in blessuretijd kopje onder, maar ook JEKA legde een puike prestatie op de mat. Zij wonnen in Haaren van eersteklasser Nemelaer met 0-1.

In de competitie vinden we JEKA terug op de achtste plaats. Er werd verloren bij Roosendaal (1-0), thuis gelijk gespeeld tegen Coal (1-1), gewonnen bij Rood-Wit W (0-1) en thuis verloren van Beek Vooruit (1-4). RBC is koploper in Zondag 2C en heeft twee punten voorsprong op VFC, dat op bezoek gaat bij stadgenoot Roosendaal.

Vorig seizoen wist RBC de thuiswedstrijd tegen JEKA met 3-1 winnend af te sluiten. De oranjehemden hadden daar in Nispen wel de blessuretijd voor nodig, maar uiteindelijk wist de ploeg van trainer-coach Ruud Pennings de overwinning over de streep te trekken toen Randy Elst (2-1) en Giovanni Moerland (3-1) in de 94e en 95e minuut het elftal in veilige haven wisten te brengen. Door de enorme reeks gemiste kansen en afgevlagde aanvallen was vooral de ontlading bij het doelpunt van Elst enorm.

Zondag staat de wedstrijd onder leiding van scheidsrechter André Dorsman uit Barendrecht. Wedstrijdtickets zijn verkrijgbaar aan de kassa voor € 5, kinderen t/m 12 jaar betalen € 2,50. RBC SeizoenClubCard houders hebben uiteraard gratis toegang. Het parkeren is gratis.