RBC stunt tegen Halsteren in bekertoernooi

23-10-2022
RBC viert feest nadat het in blessuretijd Halsteren de genadeklap heeft gegeven (Foto: Arthur Verbraak).

HALSTEREN - RBC heeft voor een gigantische stunt gezorgd. De oranjehemden wonnen van het twee klassen hoger spelende Halsteren. Invaller Lucas Caetano da Silva werd met een geweldige goal in blessuretijd matchwinner en schoot RBC naar de derde ronde.

De mannen van trainer-coach Ruud Pennings waren onbevangen naar Halsteren afgereisd voor het bekerduel. Met vier overwinningen en de koppositie in de competitie op zak bulkte RBC van het zelfvertrouwen. Daarnaast werd het veld van De Beek ook nog eens omzoomd door vele Roosendaalse supporters. RBC begon in dezelfde opstelling als vorige week tegen Cluzona.

Halsteren probeerde na het beginsignaal van scheidsrechter Loontjens zo snel mogelijk een bres in de Roosendaalse verdediging te slaan, maar het vizier van Roman Witting stond nog niet op scherp. Al snel meldden de voorwaartsen van RBC zich ook bij het Halsterse doel, maar een vrije trap van Jay-Jay Meierdres en een schot van Randy Elst hadden geen succes. Halverwege de eerste helft moest Anwar Tarfit na een botsing geblesseerd het veld verlaten. Imran Echambit kwam in zijn plaats. Naarmate de eerste helft vorderde werd RBC sloriger in de passing en verloor het steeds meer duels. Daardoor verscheen Halsteren steeds gevaarlijker voor de goal. Maar de kansen waren niet aan Giovanni Moerland, RBC's topscorer van vorig seizoen, Roman Witting en Thomas van der Spek besteed. Met name de redding van Matthias Deleij in de 1 op 1 situatie met Witting was cruciaal. RBC bleef echter loeren op de counter en dat resulteerde in een gele kaart voor Pim Bouwman, die Emile Linkers alleen nog maar onreglementair wist te stoppen.

Na de rust kwam er een herboren RBC uit de kleedkamer. De oranjehemden werden nog feller in de duels, vonden elkaar steeds beter en waren gelijkwaardig aan de vierdedivisionst. Van der Spek moest al snel aan de noodrem trekken om de snelle Echambit de weg naar het doel te versperren. Na een kwartier in de tweede helft was Linkers met een kopbal dicht bij de openingstreffer. Tien minuten later werd de Halsterse vesting opnieuw onder vuur genomen. Eerst door Meierdres en vervolgens in de rebound door Echambit. Met nog tien minuten op de klok was het nog volstrekt onduidelijk naar wiens kant het dubbeltje uiteindelijk zou vallen. Met nog vier minuten te gaan bracht Pennings twee verse aanvallers binnen de lijnen; Lucas Caetano da Silva en Tom de Bonte vervingen de moegestreden Linkers en Elst. Op het moment dat iedereen al aan de penaltyreeks zat te denken, gebeurde dan toch nog het onverwachte. In blessuretijd veroverde Echambit de bal op het middenveld en stuurde Lucas Caetano da Silva weg op links. Die begon aan een slalomactie, passeerde drie man en schoot vervolgens de bal onhoudbaar tegen de touwen: 0-1. Het gejuich van de Roosendaalse fans op de tribune en langs de lijn was enorm! Maar daarmee was de overwinning nog niet binnen. Halsteren kreeg nog een vrije trap op de rand van de zestien, maar die werd in tweede instantie rakelings naast geschoven. En daarmee werd de Roosendaalse overwinning een feit en was de stunt compleet.

RBC plaatste zich door de overwinning voor de derde ronde van de districtsbeker en zit nu bij de laatste 64. Volgende week gaat RBC weer verder met de competitie. Dan spelen de oranjehemden thuis tegen JEKA.

Halsteren - RBC 0-1 (0-0)

Opstelling RBC: Matthias Deleij; Assim Said, Perry Bierkens, Karim Didi, Jorda Ewanena; Marwin Reuvers, Randy Elst (Tom de Bonte), Rhomar Boudzra (Mitchell Schilperoord); Anwar Tarfit (Imran Echambit), Emile Linkers (Lucas Caetano da Silva), Jay-Jay Meierdres

Scoreverloop: 92' Lucas Caetano da Silva

Scheidsrechter: Jean Pierre Loontjens