RBC voor beker naar Halsteren

19-10-2022

ROOSENDAAL - De competitie wordt dit weekend onderbroken voor bekervoetbal. RBC gaat voor de tweede ronde op bezoek bij Halsteren.

En dat wordt een bijzondere wedstrijd. Twee jaar geleden waren de besturen van beide clubs nog in gesprek met elkaar om te praten over een fusie, wat het nodige stof deed opwaaien. De leden van RBC roerden zich en twee bestuursleden stapten op. Dat resulteerde uiteindelijk in een vroegtijdig einde van het fusieproject RBC-Halsteren; het door de supporters vervloekte raketijsjes tenue kwam er niet. Maar daarnaast is het ook een speciale wedstrijd omdat zowel bij Halsteren als RBC spelers en trainers een verleden hebben aan beide kanten.

RBC bereikte de tweede ronde door in de poulefase MZC'11 en WHS uit te schakelen. Halsteren mocht de poulefase overslaan omdat het uitkomt in de Vierde Divisie. Omdat Halsteren twee klassen hoger speelt, is het dan ook logisch dat RBC als underdog aan de wedstrijd begint. Toch zullen de oranjehemden onbevangen naar Halsteren afreizen. In de competitie werden tot nu toe alle wedstrijden gewonnen en voert RBC de ranglijst aan. Halsteren vinden we in de Vierde Divisie B terug op de twaalfde stek en dat is, gelet op de ambities van de geel-zwarten, te laag. Afgelopen zondag werd in Utrecht met 4-1 verloren van Kampong en ook de midweekse oefenwedstrijd tegen zaterdag tweedeklasser WHS zal niet tot meer zelfvertrouwen hebben geleid. De Stallanders waren met 3-1 te sterk.

De wedstrijd staat zondag onder leiding van scheidsrechter Jean Pierre Loontjens uit Breda. Hij wordt geassisteerd door de assistent scheidsrechters Kas van Iersel uit Tilburg en Jurriaan Haring uit Oirschot. De aftrap op Sportpark De Beek is om 14:30 uur. De toegang is gratis.