RBC haalt uit tegen Victoria'03

09-10-2022
Emile Linkers loopt juichend weg nadat hij op aangeven van Mitchell Schilperoord RBC koppend op 2-0 heeft gezet (Foto: Arthur Verbraak)

ROOSENDAAL - RBC heeft de tweede thuiswedstrijd in de competitie winnend afgesloten. Vorige week werd Beek Vooruit met 4-1 verslagen, ditmaal was het Victoria'03 die een nederlaag moest slikken. Het werd 6-0, met opnieuw Emile Linkers die een hoofdrol opeiste. Hij kwam drie maal tot scoren.

Bij RBC begon Marwin Reuvers niet in de basis, vanwege een knieblessure. Daardoor schoof Jordi Ewanena door naar het middenveld en nam Mitchell Schilperoord diens plek over. Voor de rest waren het dezelfde elf als vorige week.

RBC opende sterk. Het eerste kwartier werden de bezoekers met de rug tegen de muur gezet. Eruit komen kon niet, want de thuisploeg wist elke tweede bal in bezit te krijgen, of wist binnen de korste keren de bal weer te heroveren voor een nieuwe aanval. Dat resulteerde al in de eerste minuten in een grote kans via Linkers. Oog in oog met de doelman zag hij zijn inzet stranden tegen de benen van de doelverdediger. Lange hoefde de Roosendaalse ploeg niet te wachten op de openingstreffer, want na tien minuten opende Rhomar Boudzra met een schot in de verre hoek de score. Daarna opende ook Linkers zijn account, want hij kopte net als vorige week zijn eerste treffer deze middag binnen via een voorzet van Schilperoord. RBC nam na de verdubbeling van de voorsprong wat gas terug, al was Karim Didi dichtbij RBC's derde treffer, toen hij een corner van Jay-Jay Meierdres met de hak net over de goal heen lifte. De ploeg uit Oudenbosch kon naar adem happen en kreeg één kans in de eerste helft om de aansluitingstreffer te maken, maar de inzet werd van de doellijn gered. Aan de andere kant was Linker's nog dichtbij, maar zijn kopbal ging voorlangs.

In het tweede bedrijf was het duel lange tijd gezapig. Victoria'03 groef zich in, en het tempo van de thuisploeg was te laag om tot echt grote kansen te komen. Eenmaal sneed RBC er doorheen toen Randy Elst een een-twee aanging met Linkers, waarna die eerste diagionaal voorlangs schoot. Na een kleine zeventig minuten bracht Linkers de stand naar 3-0. Said stak Tarfit weg die op zijn beurt Linkers vond: 3-0. Tien minuten later kon Linkers zijn derde treffer noteren toen hij een voorzet van Meierdres binnen kopte, 4-0. Daarna was het de beurt aan de ingevallen Imran Echambit die alleen voor de keeper kwam en met een prachtige lob de stand naar 5-0 bracht. In de slotminuten wist RBC via een counter ook nog de zesde treffer te maken. Meierdres schoot na een lange rush in de verre hoek binnen. Daarvoor kopte Linkers na een voorzet van Tarfit nog op de lat. Klik hier voor een samenvatting van de wedstrijd.

Door de overwinning staat RBC bovenaan met een +1 doelsaldo ten opzichte van Cluzona. De club uit Wouw won met 1-6 op bezoek bij Beek Vooruit. Beide clubs komen volgende week tegen elkaar in actie.

RBC - Victoria'03 6-0 (2-0)

Opstelling RBC: Matthias Deleij; Assim Said (Anass el Gamali), Perry Bierkens, Karim Didi, Mitchell Schilperoord; Rhomar Boudzra (Marwin Reuvers), Jordi Ewanena, Randy Elst (Imran Echambit); Anwar Tarfit, Emile Linkers, Jay-Jay Meierdres

Scoreverloop: 10' Rhomar Boudzra 1-0; 13' Emile Linkers 2-0; 68' Emile Linkers 3-0; 78' Emile Linkers 4-0; 81' Imran Echambit 5-0; 95' Emile Linkers 6-0

Scheidsrechter: J.L. de Vos