Pupil van de Week: Xavi van den Berg

02-10-2022

ROOSENDAAL - Bij de wedstrijd tussen RBC en Beek Vooruit had Xavi van den Berg de eer om Pupil van de Week te zijn. 

Xavi van den Berg is 10 jaar jong en geboren op 22 augustus en woont in Hoogerheide. Het was leuk om Pupil van de Week te zijn en hij hoopte dat hij ging scoren met de aftrap en zeker een zidaantje zou doen om de tegenspeler te passeren. Bij zijn vader Martijn en moeder Monica woont hij samen met mijn broer(tjes) Diego en Mateo.

Op basisschool “Dobbelsteen" in Hoogerheide zit hij in groep 7 bij meneer Pepijn. Na schooltijd speelt hij het liefst buiten en gaat dan graag voetballen met z’n vriendjes. Over zijn favoriete maaltijd hoefde hij niet lang na te denken dat het pannenkoeken zijn.

Het liefst speelt hij linksvoor bij de JO11 van RBC. Zijn idolen zijn Xavi Simons (zelfde naam, hahaha) en Ngolo Canté. Zijn favoriete clubs zijn Sparta Rotterdam (nationaal) en FC Barcelona (internationaal).

Voordat hij bij RBC kwam in 2019 (JO9) voetbalde hij bij METO in Hoogerheide. De hoogtepunten van zijn carrière vindt hij de stage die hij bij Sparta heeft gelopen en dat hij geselecteerd is geweest met het Techno Select team en meegedaan heeft met het Internationaal toernooi bij Rood-Wit, waar ze tegen andere profclubs hebben gevoetbald. En niet te vergeten gescoord tegen Manchester City. Yeah!

Gisteravond genoot hij samen met de RBC-boys om Pupil van de Week te zijn en zag RBC knallen en winnen.